LA CAMPANYA

El PS insta que l'avortament es pugui fer per falta de recursos de les mares

Els socialdemòcrates proposen finançar les seves mesures augmentant impostos als més rics

El PS insta que l'avortament es pugui fer per falta de recursos de les mares

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota la cançó dels Beat­les Power to the people, el PS va celebrar ahir el seu acte d’inici de campanya a la sala del Prat del Roure davant unes 200 persones. I en aquesta voluntat de donar el poder al poble, la número 2 de la llista nacional, Susanna Vela, va subratllar un dels grans objectius dels socialdemòcrates: “La despenalització de l’avortament.” En aquest sentit, però, Vela va destacar que la candidatura liderada per Pere López defensa un quart supòsit, sumat als de malformació del fetus, risc de mort per a la mare i violació, per justificar la interrupció voluntària de l’embaràs. La número 2 va explicar que aquest quart i nou factor és la capacitat econòmica de la mare. És a dir, els vermells defensen l’avortament en cas que la mare no tingui recursos per encarregar-se del fill. “Simplement és un debat a favor o en contra dels drets de les dones”, va dir Susanna Vela, que va afegir que és un “dret bàsic” i no “una arma electoralista”.

Unes paraules que va refermar López, assenyalant que “la societat demana despenalitzar l’avortament sense cap mena de dubte”. “Alguns diuen que si es despenalitza arribarà l’apocalipsi”, va ironitzar. D’altra banda, l’aspirant del PS a cap de Govern va recordar algunes de les mesures més destacades de la candidatura, com ara augmentar el salari mínim fins als 1.200 euros. De fet, Pere López va voler respondre als que pregunten com es finançaran les seves propostes i va sentenciar que “fent simplement que qui més guanya, pagui més”. En paral·lel, la candidata de d’Acord a Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va lamentar els vuit anys de DA marcats pel “menyspreu” de la majoria al Consell General. Tot un seguit de consignes que els representants socialdemòcrates van instar els assistents a fer seves, així com a traslladar-les als seus “amics, familiars, veïns o companys de feina” per “aconseguir un canvi a Andorra”. L’acte, que va començar amb música, va acabar de la mateixa manera: amb el popular cant partisà Bella Ciao i crits de “Visca, visca, visca, Andorra socialista!”.

VELA ACUSA DEMÒCRATES DE VOLER FUNCIONARIS "MÉS DÒCILS"

La número 2 de la llista nacional del PS, Susanna Vela, va acusar els demòcrates de voler un cos de funcionaris “més dòcils” per evitar que promoguin demandes per millorar la seva situació. “DA té la intenció velada de treure drets als treballadors públics per tenir-los més dòcils, que contestin a les seves necessitats i a allò que els puguin demanar”, va dir. Vela va recordar que “la Llei de funció pública és el que garanteix els serveis i els drets dels ciutadans”, així com la “cohesió social”, per això, des del PS es té la intenció de “defensar-la amb aquest valor” i, en aquest sentit, una mesura que consideren clau és la derogació de la llei actual, ja que “no garanteix que tota la ciutadania tingui els seus drets de la mateixa manera”, va explicar, i va destacar especialment perquè restringeix la figura del funcionari a pocs àmbits de l’administració. Vela i la número 3, Judith Salazar, van explicar que un cop derogada la llei, engegaran un procés de negociació amb els treballadors públics per impulsar-ne una de nova amb consens, sobre la base dels 33 acords assolits a la taula de diàleg amb els sindicats realitzada quan la formació estava al Govern, entre el 2009 i el 2011. “Llavors es va poder arribar a enteses i ells hi van dir la seva”, va recordar Salazar. Per això, es va mostra convençuda que “si seiem a una taula i des d’un posicionament i un altre expliquem les necessitats que tenim, segur que tancarem acords”. Des de la formació socialdemòcrata van assegurar que “apostem pel funcionari; hi ha una sèrie de treballs i serveis que s’han de donar amb totes les garanties i allunyats del poder polítics”, va dir Vela, tot posant com a exemple els interventors, per als quals es vol crear un cos nacional que en garanteixi la independència.

El PS insta que l'avortament es pugui fer per falta de recursos de les mares

El PS insta que l'avortament es pugui fer per falta de recursos de les mares

tracking