Succesos

Un surfista de neu britànic mor en topar amb un arbre

L’home va topar amb un arbre i va sofrir traumatismes greus i una aturada cardíaca

Un surfista de neu britànic mor en topar amb un arbre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un turista britànic de 59 anys va morir ahir a la tarda a la pista de l’Avet, al sector Soldeu de Grandvalira. L’estació va informar que l’home, que practicava surf de neu, va perdre el control i va topar amb un arbre situat al marge dret de la zona mitjana del traçat, sofrint diversos traumatismes greus i una aturada cardíaca. Els equips de rescat de l’estació van activar ràpidament el protocol d’actuació i es van desplaçar immediatament fins al lloc de l’incident per assistir l’usuari i traslladar-lo fins al peu de la pista per tal que l’equip mèdic pogués realitzar la intervenció de la forma més àgil possible, però malgrat tots els esforços de reanimació l’home va perdre la vida uns minuts més tard. Posteriorment, va ser el servei d’atenció mèdica dels bombers qui va efectuar el trasllat del cos.

Grandvalira va emetre un comunicat per lamentar el mortal accident i recordar que la pista de l’Avet té un traçat distingit com a pista negra, per la qual cosa només és recomanable per a usuaris amb un nivell alt d’esquí. Així mateix, l’estació va apuntar que la pista es troba degudament se­-nyalitzada amb cartells que alerten de “condicions de neu dura” i insisteix en la importància de respectar les mesures de seguretat, així com regular la velocitat i practicar l’esport a les pistes cor­responents en funció del nivell d’esquí de cada persona.

Segons va informar la cònsol honorària del Regne Unit a Andorra, Fiona Dean, l’home es trobava de vacances amb la seva parella. El consolat va comunicar la mort als familiars durant la tarda d’ahir i ara es procedirà a la repatriació del cos.

tracking