Presó sota fiança per la mort del ciclista a la carretera N-260

El resident acusat d’envestir-lo pot eludir la reclusió abonant 4.000 euros

Presó sota fiança per la mort del ciclista a la carretera N-260

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’instrucció 1 de la Seu d’Urgell va dictar ahir presó provisonal eludible amb el pagament d’una fiança de 4.000 euros per al conductor resident que diumenge al migdia va atropellar mortalment un ciclista veí de Puigcerdà a l’N-260, al terme municipal de Montellà i Martinet. El jutjat va donar a l’home, que té 75 anys i és veí d’Andorra la Vella, cinc dies per al pagament. A més, es va acordar la immobilització del tot terreny que conduïa, se li va prohibir circular amb qualsevol altre vehicle i se li va retirar el permís de conducció.

L’home va ser detingut diumenge acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu. Segons van informar els mossos, se’l va deixar en llibertat després però amb l’obligació que acudís ahir a les deu del matí als jutjats de la Seu, obligació que va complir. Des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van indicar que la causa oberta és per homicidi imprudent.

Els fets van succeir a dos quarts d’una del migdia, a la sortida de Martinet en direcció Bellver de Cerdanya. El vehicle va envestir frontalment el ciclista en envair el sentit contrari durant una maniobra d’avançament. Aquell tram de carretera té doble línia contínua, per la qual cosa l’avançament del conductor va ser il·legal. Els equips sanitaris que es van traslladar fins al lloc dels fets no van poder fer res per salvar la vida al ciclista, un gran amant de la bicicleta que militava al Club Esportiu Puigcerdà i era habitual de diferents proves. L’any passat havia participat a la Purito, tal com van recordar els organitzadors a través d’un tuit en que també van reclamar respecte a la carretera.

tracking