la campanya

Miró defensa que els pisos de la seva família estan “per sota del preu de mercat”

El candidat de d’Acord a la capital assegura que els habitatges més cars costen 700 euros al mes

Miró defensa que els pisos de la seva família estan “a preu de mercat”

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Amb la voluntat de tallar a temps la polèmica sobre la pujada dels lloguers dels pisos que la seva família té a Santa Coloma, el número 1 de d’Acord a la capital, Quim Miró, va decidir comparèixer ahir en solitari davant la premsa. L’home dels socialdemòcrates a la capital va voler “aclarir” la informació recollida pel Diari, “sobretot respecte als preus”. En aquest sentit, Miró va defensar que després de “l’actualització” els lloguers d’aquests pisos encara “estan per sota de mercat”. Un fet que el líder de la territorial va detallar amb les dades a la mà. Segons Miró, els apartaments de dues habitacions han passat de costar 380 a 500 euros al mes; els de 100 metres quadrats, de 450 euros s’han enfilat als 550 euros, i els més cars, els de 140 metres quadrats per 500 euros, han pujat fins als 700.

Tot i això, Miró va subratllar que durant “deu o quinze anys” la seva família no va aplicar “cap mena d’augment ni d’IPC” als arrendaments. En aquesta línia, el candidat de d’Acord va afirmar que els augments de preus van començar a efectuar-se el 2016, moment que “la meva família va considerar que s’havien de fer unes actualitzacions”. “A partir d’aquí”, va continuar, “es va pactar amb els llogaters un preu”. No obstant això, Quim Miró va remarcar que ell no és l’encarregat de la gestió dels béns immobi­liaris familiars, sinó que qui se n’ocupa és la seva germana. D’aquesta manera, Miró va assegurar que la seva signatura no apareix en cap contracte i va lamentar que a causa “d’una informació errònia” hi ha hagut “comentaris a les xarxes socials” en els quals ha “sortit com si fos un explotador”.

En qualsevol cas, el socialdemòcrata es va mostrar a obert a reunir-se amb els veïns i “reconsiderar” la pujada de les tarifes perquè “reconsiderar es pot reconsiderar tot”. Davant la possibilitat que aquesta controvèrsia esquitxi la campanya del PS, Miró va admetre que “tampoc hi podrem fer gran cosa”.

EL PS ES COMPROMET A CREAR FINS A 200 PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL SI ARRIBA AL GOVERN

El PS preveu impulsar, en cas d’arribar al Govern, un pla estratègic per crear entre 150 i 200 pisos de protecció oficial. Així ho va explicar ahir el candidat vermell a liderar l’executiu, Pere López, que va especificar que aquest pla s’allargaria fins al 2025 i es desenvoluparia sobre dos pilars. El primer, la rehabilitació d’immobles que actualment estan buits o en desús. Per dur a terme aquest propòsit, López va assenyalar que entraria en joc una agència pública d’habitatge gestionada pel Govern, que seria l’encarregada d’assumir el cost de les reformes necessàries per a la posada a punt dels pisos. Per aquest motiu, el líder del PS va admetre que a l’agència li caldria una injecció inicial d’entre 15 i 20 milions d’euros, si bé va manifestar que aquesta aportació podria aconseguir-se amb els beneficis de FEDA i d’Andor­ra Telecom. En aquest sentit, Pere López va defensar que “cal canviar el model d’inversió centrat en rotondes” per afrontar “el principal problema del país”. El segon eix per disposar de pisos de protecció oficial seria la construcció d’obra nova. López, però, va admetre que aquesta opció “és més costosa” i a llarg termini.

tracking