La campanya

Roig ofereix diàleg “i no cavar trinxeres”

Defineix el programa d’“il·lusionador” i vol ser influent “des de les institucions”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PROGESSISTES SDP

L’estratègia de la formació socialdemòcrata serà la d’oferir diàleg i “no cavar trinxeres” amb la resta de formacions polítiques a partir del 7 d’abril, va explicar el cap de llista, Josep Roig, després de penjar el primer cartell electoral a la parròquia de Sant Julià de Lòria, on exercia de conseller de Cultura fins que va acceptar la proposta del partit per encapçalar la llista. “Sempre hem parlat de la necessitat de crear ponts i de no cavar trinxeres. Estem oberts a dialogar i així ho farem en cas que sigui necessari. Aquest és el mantra que ens hem posat i que practicarem a partir del 7 d’abril”, va explicar.

En aquest sentit, descarta fer “cordons sanitaris” amb cap partit, ja que “penso que la situació del país és tan delicada que ens obliga a no estendre cordons sanitaris a cap força política. Ara ens toca posar sobre la taula el nostre projecte per aconseguir una Andorra progressista, social i oberta amb Europa, i després de les eleccions seguirem posant el nostre projecte però assumint que caldrà arribar a consensos per tirar endavant el país”, i va insistir que “volem fomentar els ponts. El futur passa per buscar consensos en aquells punts importants que afecten les persones, i per això la nostra porta estarà oberta per assolir-los”.

Els socialdemòcrates no especulen sobre quants consellers generals obtindran, però sí que es mostren confiats a ser “influents des de les institucions” per aplicar el seu programa. “Sortim amb el clar objectiu d’incidir en el futur de país i ho volem fer des de dins de les institucions. El resultat que tinguem dependrà de la confiança que puguem generar entre els electors i espero que sigui molta”, va dir. El candidat va estar acompanyat per la resta de membres de la seva llista i per l’excap de Govern i president del partit, Jaume Bartumeu.

Àngel Dalmau, número 1 per Andorra la Vella, va centrar el seu discurs a expressar la voluntat que tindran durant la campanya per explicar el seu programa sense que les picabaralles personals en formin part. “Tenim moltes ganes de canviar Andorra, perquè cal, i sobretot canviar el Govern, que seria ideal, però només ens centrarem en el nostre projecte i en les nostres propostes. Només ens interessa Andorra i la seva gent”, va afirmar. Com a projecte més destacat per treballar des de la capital, Dalmau es va referir a la construcció d’habitatge públic. “És la nostra prioritat i la centrarem a Santa Coloma, ja que pensem que la gent ha de tenir el dret a tenir un habitatge digne i així ho farem.”

CRITS ENTRE EL PÚBLIC DURANT L'ENGANXADA

Roig va començar a repartir la cola de forma tan generosa que abans d’enganxar la seva imatge electoral a Sant Julià algú va començar a cridar: “Aquest cartell ja no l’arrenca ni déu!”, provocant alguns somriures entre els presents. De fet, l’encarregat d’ajudar el candidat, Armando, es va convertir en el protagonista mentre dirigia l’operació. De nou, des del darrere una veu l’animava a seguir amb l’operació: “Quina tècnica Armando! Quina tècnica!” Tot i així, les bombolles que tenien també van generar certa crítica. “Està fatal!”, carregaven. Un cop a Andorra la Vella i després de repetir l’acció entre Roig i Armando, va arribar el moment de la tradicional fotografia amb els candidats de la parròquia. Mentre posaven, una de les assistents els dirigia per posar-se de cara a l’objectiu: “Mireu a la càmera, home, mireu a la càmera que es vegin les vostres caretes!”

Roig ofereix diàleg “i no cavar trinxeres”

Roig ofereix diàleg “i no cavar trinxeres”

tracking