La campanya

Liberals es proclama el canvi que “el país necessita”

Gallardo diu que l’acord amb el PS és “pel vot útil” sense que cap dels partits perdi l’essència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LIBERALS D'ANDORRA

Una altra forma de ser, una altra forma de fer és l’eslògan i carta de presentació de Liberals d’Andor­ra per captar el suport dels electors. Després d’enganxar el primer cartell a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, el candidat a cap de Govern de L’A, Jordi Gallardo, va presentar el projecte que encapçala com l’idoni per “aportar aquest canvi que el país necessita”. “El país necessita un canvi en les maneres, en la forma que s’ha estat gestionant els darrers vuit anys i pensem que el projecte de DA no pot representar aquest canvi, és una continuïtat”, va sentenciar Gallardo, que va afegir que durant aquesta campanya els liberals presentaran evidentment les seves propostes, però també faran “balanç dels vuit anys de gestió de DA” perquè “la gent no oblidi els vuit anys i que tingui molta consciència a l’hora de dipositar el seu vot”.

Gallardo va arribar a la plaça de la Rotonda acompanyat dels integrants de la llista nacional. Amb el seu número 2, Ferran Costa, guiant-lo va ser l’encarregat de, amb la brotxa a la mà, col·locar la cola per després enganxar el primer cartell. Costa bromejava sobre les possibilitats de futur en el ram de la pintura si el resultat electoral no era positiu però després proclamava tota una declaració d’intencions: “No és el cas perquè anirà molt bé.” L’aspirant a cap de Govern refermava les expectatives en les declaracions posteriors: “No renunciem a res, estem tenint molts bons inputs, el projecte està entrant molt bé.” El fet diferencial d’aquesta campanya és d’Acord, les candidatures parroquials conjuntes amb el Partit Socialdemòcrata. El polític va insistir en el missatge que es tracta d’un “acord pel vot útil, per no dispersar el votant que vulgui que el país deixi d’estar gestionat per DA i tingui una alternativa”, però amb la ferma voluntat que cap dels dos partits perdi l’essència ideològica. “No volem deixar de ser el que som”, va etzibar, però sí “demostrar que per Andorra estem disposats a pactar”.

Sobre el programa liberal, el va definir de “realista, que pensa en el país i la seva gent, en la sostenibilitat”, perquè la sostenibilitat és una de les apostes del projecte de la formació que ja ha presentat una de les propostes destacades: fer d’Andorra el primer país reserva de la biosfera. Sostenibilitat, però, que es refereix al medi ambient però també “al model de país que volem”. “Un model de país amb una bona qualitat de vida, on la gent es guanyi bé la vida, on les empreses puguin oferir oportunitats als treballadors i on ens vinguin a veure molts turistes”, va afegir. Gallardo també va prometre “diàleg, proximitat i tocar de peus a terra”, rebutjant “anunciar moltíssimes coses que després no es compliran”.

"FER PAÍS DES DE LA PARRÒQUIA"

La liberal Judith Pallarés va gua-nyar un dels dos escons per la Massana fa quatre anys. Enguany s’enfronta al mateix repte però competint amb qui el 2015 era el seu company de llista. Sobre els nous socis, els socialdemòcrates va assenyalar que el pacte té com a objectiu “anar conjuntament a defensar els interessos de tots a Europa, i també per tirar endavant propostes innovadores i de canvi” i que, en concret, per la Massana volen “representar la parròquia al Consell General i fer país des de la parròquia”. A Encamp, el socialdemòcrata David Ríos va insistir en el missatge que han llançat els dos partits des que van tancar d’Acord: “Nosaltres som el vot útil, si algú vol revertir la situació actual i dels darrers vuit anys, d’Acord és l’opció vàlida, que pot fer possible aquest canvi.”

Liberals es proclama el canvi que “el país necessita”

tracking