societat

L'USdA treballa per tenir branques al comerç, l'hostaleria i la construcció

L’objectiu és poder desenvolupar convenis col·lectius en cadascun dels sectors laborals

L'USdA treballa per tenir branques al comerç, l'hostaleria i la construcció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) està treballant per tenir branques en diversos sectors laborals del país. El secretari general, Gabriel Ubach, explica que sota el paraigua de l’USdA podria néixer un sindicat de l’hostaleria, del comerç i de la construcció, així com del taxi. Tot amb l’objectiu general de desenvolupar convenis col·lectius en cadascun dels sectors. De fet, Ubach apunta que han estat els treballadors de cadascun d’aquests gremis els que “han contactat” amb la Unió Sindical “per veure quines possibilitats hi ha” de constituir-se com a secció. En aquest sentit, el líder sindical revela que, a banda del sindicat del taxi que ja està molt avançat, el sector que està més treballat és el de l’hostaleria. “Estem parlant amb treballadors de l’hostaleria d’Andorra, que són d’hotels, bars, restaurants...”, diu, i apunta que en pocs dies “es podrà anunciar que la cosa va per bon port”. Gabriel Ubach vol sub­ratllar que el primer pas “és constituir la secció sindical de l’hostaleria dins de l’USdA i el segon pas és demanar un conveni col·lectiu”. En paral·lel, la Unió Sindical també manté contactes amb treballadors del món del comerç perquè formin la seva pròpia branca. “Hem començat a parlar amb dependents i es podria fer alguna cosa”, avança el secretari general.

D’aquesta manera, Ubach expressa que la voluntat de l’USdA és aconseguir “gent de l’hostaleria i el comerç que siguin els que tirin del carro amb les seves diferents opinions i propostes”. Finalment, el líder sindical posa l’accent en el fet que la possible branca de la construcció “és la més embrionària”. “N’hem començat a parlar, però no és fàcil que la gent faci el pas de ser el cap visible d’un sindicat”, reconeix, i diu que “també [es podria fer secció] a la banca”. “Per què no?”, es pregunta, i aclareix que “de treballadors, no de banquers”.

“Normalitzar” el món laboral

Es tracta d’una sèrie de moviments que la Unió Sindical d’Andorra està fent amb la voluntat de “normalitzar el panorama d’Andorra”. El secretari general es mostra molt crític amb les actuacions que està duent a terme DA i assenyala que “les lleis de Demòcrates per Andorra no ens ajuden gens, però ens entestem a tirar-ho endavant perquè és molt important per al món laboral”.

En aquesta línia, Gabriel Ubach manifesta que a l’USdA “també ens agradaria agafar tota la sanitat, no solament les ambulàncies”. Ubach recorda que la Unió Sindical d’Andorra forma part d’associacions internacionals, com ara la Confederació Europea de Sindicats (CES) o el CSIR Pirimed.

tracking