x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers exteriors

Europa reclama al Govern una millora en els salaris

El Comitè Europeu de Drets Socials creu que el país no compleix correctament les mesures en relació al treball nocturn, a una remuneració que asseguri un nivell de vida digne, i al termini de preavís raonable en el cas de cessament de la feina
Edifici Govern

Edifici Govern

La façana de l'edifici administratiu del Govern d'Andorra

Actualitzada 25/03/2019 a les 13:50
El Comitè Europeu dels Drets Socials ha fet públic avui les conclusions de l'informe presentat pel Govern referent als articles de la Carta Social Europa, vinculada als drets al treball. De les 15 disposicions que contempla l'escrit, n'hi ha tres de les quals el comitè no està conforme de com s'estan duent a terme. Es tracten del treball nocturn, el dret de les persones treballadores a una remuneració suficient i el d'un termini de preavís raonable en el cas de cessament de la feina, disposicions que ja apareguin en les avaluacions sobre els drets laborals del 2010 i del 2014.
En aquest sentit, el Comitè conclou que la legislació no preveu explícitament un examen mèdic obligatori previ a l'assignació d'una persona a un lloc de treball de nit, tot i que des del Govern es matisa que "cal tenir en compte que els serveis de prevenció aliens contractats per les empreses, habitualment duen a terme aquestes revisions mèdiques", per la qual cosa es considera que aquesta no conformitat es podrà solucionar fàcilment fent una modificació del Reglament. Pel que fa a la relació al dret de les persones treballadores a una remuneració suficient per assegurar un nivell de vida digne, la Carta mostra la seva desaprovació, tot i que des del Govern asseguren que les conclusions no mostren una imatge real de la situació actual, ja que el període de referència de l'informe va de l'1 de gener del 2013 al 31 de desembre del 2016, i no es reflecteixen els increments del salari mínim interprofessional, aprovats per l'Executiu, dels anys 2017 i 2018 que han estat molt superiors a l'increment de l'IPC. Finalment, pel que fa a la no conformitat en relació al dret de les persones treballadores a un termini de preavís raonable en el cas de cessament de la feina, el Govern afirma que té una ferma voluntat de continuar realitzant avenços per tal de revertir aquesta desaprovació.

La Carta Social europea ha donat la seva conformitat en les disposicions referides a les condicions de treball igualitàries i les relatives als drets a la remuneració igualitària pel que fa a la limitació de les retencions en els salaris, entre d'altres.
Etiquetes
  • #14 Antonio
    (01/04/19 18:27)

    Lo que tenia que hacer Europa era mirar a los funcionarios que les pagan dietas por estar sentados, i guardias de 6 meses por salir unos 10 días en total , y se llevan un pastón ,

    Respondre
  • #13 Pere
    (25/03/19 17:32)

  • #12 Andorra Brexit
    (25/03/19 16:37)

    A partir d'ara Andorra estarà regulada, anotada, registrada, quantificada, taxada, mesura, numerada, avaluada, autoritzada, amonestada, previnguda, reformada, reajustada, corregida i homologada perquè siguem tan feliços com els Espanyols ...

    Respondre
  • #11 I el que ens espera
    (25/03/19 16:35)

    Pere va dir..
    Falta la cirereta al pastis que será un 15% de IVA,el dia que es signi l'accord,i després la continuació que ja no val la pena comentar,ens haurem de menjar tot el dolent de la UE imposat.I nosaltres Visca DA,Increible.

    Respondre
  • #10 lluis
    (25/03/19 16:34)

    No votaré si no hi ha un partit que implementi un salari base de 1400 euros. No votaré si no es limiten els preus dels lloguers... i més,i més,i més. A Andorra només s'ocupen de la seva cadira. Res a fer.

    Respondre
  • #9 L'últim que apagui la llum ....
    (25/03/19 16:19)

    On és la sobirania d'Andorra? La nostra economia, basada en el tabac, roaming i la banca ha estat desmuntada quirúrgicament per l'EU, hem estat absorbits i ara som lacais al servei de les polítiques de la UE.

    Respondre
  • #8 Euroescéptic
    (25/03/19 16:15)

    El reclama Europa ...? Doncs les reformes laborals impulsades per la UE han enfonsat econòmicament les classes treballadores i als pensionistes, tècnicament és dictadura econòmica al servei de la globalització.

    Respondre
  • #7 Pere
    (25/03/19 15:58)

    Ens han deixat sense negoci, i ara ens surten amb aquestes. Quin cinisme!.
    Europa ens ha dut a la roïna, i els nostres politics, no han tingut capacitat per negociar. Estem acabats!.

    Respondre
  • #6 jordi
    (25/03/19 15:26)

    Que s'ho facin mirar els promotors de la nova llei laboral realitzada a correcuita.

    Respondre
  • #5 sorpresa
    (25/03/19 15:24)

    Que raro !!!!

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts