La Campanya

Entre Barack Obama i Pablo Iglesias

DA inicia una campanya que vol “positiva” entre crits de “Sí, es pot!” i/o “Sí Espot!”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DEMÒCRATES

Demòcrates per Andorra (DA) va iniciar l’enganxada de cartells a l’única parròquia on no té candidatura territorial, la Massana, i la va acabar a dos quarts de sis de la tarda a una de les parròquies on es jugarà la majoria absoluta, Andorra la Vella. El candidat a cap de Govern, Xavier Espot, va recór­rer el país i va rebre el suport dels cònsols demòcrates, dels ministres del Govern en funcions i, a Escaldes-Engordany, del cap de l’executiu, també en funcions, Toni Martí. Uns actes que van acabar amb la mateixa litúrgia un cop enganxat el cartell de rigor. Aplaudiments i un mateix crit amb un doble significat. Un, el que va ser el lema de l’expresident nord-americà Barack Obama i del Podem espanyol del polític Pablo Iglesias: “Sí, es pot!” L’altre, el que deixa clar el suport al líder demòcrata dels seus seguidors: “Sí Espot!”

Més enllà del que amenaça de convertir-se en el crit de cadascun dels actes de campanya de DA, Espot va iniciar la contesa electoral amb un perfil baix i amb crides a l’esportivitat. “Nosaltres volem una campanya positiva, una campanya de propostes que no es fonamenti en l’atac i en el fet de desacreditar les propostes dels contrincants i aquesta és la línia que seguirem”, va indicar el candidat, que no va voler entrar a valorar el fet que dissabte Liberals hagués començat a repartir per algunes bústies propaganda electoral. “Tinc la meva opinió personal, però com que el que no volem és entrar a criticar o desacreditar el que fan els altres, no faré gaires valoracions”, va dir, per afegir que “tothom ha de ser responsable dels seus actes, nosaltres serem molt responsables dels nostres i serem absolutament escrupolosos amb allò que marquen les normatives aplicables en matèria electoral, i amb allò que també marca la bona entesa i la bona sintonia entre les diferents formacions polítiques que concorren en les eleccions”.

Espot va fer les declaracions a la plaça de les Fontetes, a la Massana, en un inici de campanya en què va fer broma amb una característica de la seva personalitat. “Soc obsessiu compulsiu”, deia, després de fer desenganxar el cartell amb la seva imatge i tornar-lo a enganxar perquè “quedi bé”.

Una arrencada en què van coincidir amb Ciutadans Compromesos (CC), que penjaven cartells molt a prop, davant de l’hotel Palanques. Preguntat per si el fet de no presentar llista a la Massana i de començar per aquesta parròquia era per fer l’ullet a CC, el candidat de DA treia pilotes fora. “No es tracta de fer l’ullet a ningú, sinó de refermar que malgrat que no hi hem fet una candidatura parroquial no renunciem a la nostra implantació la Massana”, va dir. Que no hi haurà mala maror entre els dos partits ho exemplificava el ministre Jordi Cinca, que amb el secretari de comunicació de DA esperava en una cantonada amb el cartell a la mà que acabés l’acte de CC per enganxar el d’Espot.

Després de recórrer totes les parròquies, la penúltima enganxada la van fer els demòcrates a Escaldes. “Visc les eleccions amb molta responsabilitat”, va dir la cap de llista territorial i ministra, Sílvia Calvó, “ja que no només és la parròquia del cap de Govern, sinó també la d’Espot”. DA va acabar el primer dia de campanya amb una foto a Andorra la Vella de tots els candidats.

EL RISC DE MES ABSTENCÍO I CRIDA A LA PARTICIPACIÓ

El candidat a cap de Govern de DA va fer una crida a la participació davant del risc a l’abstenció, un fenomen que ha anat creixent elecció rere elecció. “No només es tracta d’esperonar la gent per votar per un projecte polític, el de DA, que creiem que és el projecte per al futur del nostre país, sinó que també es tracta evidentment que com més gent vagi a votar, millor. Voti per qui voti”, va indicar. “En unes eleccions no es tracta només de defensar el teu projecte polític, sinó de defensar la democràcia”, va afegir.

Entre Barack Obama i Pablo Iglesias

Entre Barack Obama i Pablo Iglesias

tracking