x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Presó sota fiança de 4.000 euros per al conductor de l'atropellament mortal

L’home va envestir la víctima a l’N-260 mentre feia una maniobra il·legal d’avançament
Imatge del tot ter­reny andorrà que va atropellar el ciclista a Martinet.

Detingut per homicidi per l'atropellament d'un ciclista

Imatge del tot ter­reny andorrà que va atropellar el ciclista a Martinet.

Els cossos d'emergència assistint el ciclista després de l'impacte.

Detingut per homicidi per l'atropellament d'un ciclista

Els cossos d'emergència assistint el ciclista després de l'impacte.

Actualitzada 25/03/2019 a les 17:09
El jutjat de la Seu d'Urgell ha decretat presó provisional eludible sota fiança de 4.000 euros per al conductor resident a la capital que va atropellar mortalment un ciclista ahir a l'N-260. L'home, de 75 anys, va quedar en llibertat diumenge amb l'obligació de presentar-se avui  al jutjat on ha declarat al llarg del matí com acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència. El conductor disposa d'un termini de cinc dies per abonar la fiança i com a mesures complementàries el jutjat ha dictat l'immobilització del vehicle, la retirada del permís de conduir i la prohibició de conduir al Principat.    
L'home va ser detingut pels mossos d’esquadra diumenge després que atropellés mortalment a un ciclista natural de Puigcerdà al  terme municipal de Montellà i Martinet (Baixa Cerdanya). La policia catalana el va arrestar per la presumpta autoria d’un delicte d’homicidi per imprudència greu. El conductor va envestir el ciclista mentre feia un avançament en un punt de la via en què hi ha una doble continua i per tant la maniobra era il·legal. La víctima és Ricardo Picazo Martínez, veí de Puigcerdà, i un amant de l’esport de la bicicleta que militava al Club Esportiu Puigcerdà.

Els fets van succeir a dos quarts d’una a la sortida de Montellà i Martinet en direcció Bellver de Cerdanya, al punt quilomètric 204 de l’N-260, en una zona coneguda com a Sant Martí dels Castells. El cotxe, un tot terreny, va envair el carril contrari, per on circulava el ciclista, i hi va impactar frontalment. Es van activar dues ambulàncies, l’helicòpter i el servei de suport psicològic del sistema d’emergències català, el SEM. Però els efectius sanitaris que van intervenir-hi no van poder fer res per salvar la vida de l’esportista. També es van activar cinc patrulles dels mossos d’esquadra i dues dotacions de bombers de la Generalitat.
Els mossos van practicar els testos d’alcoholèmia i drogues al conductor, resident de nacionalitat espanyola i veí d’Andorra la Vella. Tots dos van donar negatiu. L’home va ser finalment detingut per un delicte d’homicidi per imprudència greu.

Aquest ha estat un cap de setmana tràgic a les carreteres catalanes amb cinc víctimes mortals en accidents en vies interurbanes, tal com va comunicar el Servei Català de Trànsit. El veí de Puigcerdà no ha estat l’únic ciclista que ha perdut la vida. Dissabte a la tarda un home de 85 anys va morir atropellat a la C-25 al terme d’Arbúcies quan hi circulava amb la bicicleta en aquest cas cometent una irregularitat. Tal com va recordar l’ens català de gestió del trànsit, els ciclistes tenen prohibit circular per aquesta via.
Veure’n més
21
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts