política

Llogaters d'un edifici dels Miró denuncien increments abusius

Els veïns de l’immoble carreguen contra Quim Miró per augmentar-los el lloguer més d’un 40%

Pujada de preus dels pisos
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llogaters que viuen en un immoble de l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma, propietat de la família Miró (el qual un d’ells, Quim, encapçala la llista de d’Acord per Andorra la Vella com a candidat del PS), denuncien que els han apujat el preu del lloguer entre un 40 i un 46% a bona part dels veïns de l’edifici. Això vol dir que si algú pagava 500 euros, ara la xifrà s’enfilarà fins als 800. Aquests veïns denuncien que a quasi tots els inquilins dels dos blocs de l’edifici se’ls ha pujat el preu del lloguer de manera unilateral i que els responsables de comunicar-los la decisió van ser Quim Miró i la seva germana Núria. Aquesta notícia la va avançar ahir al diari Ara. Aquest canvi en el preu el van fer entre el març de l’any passat i el gener d’any, abans que el Govern plantegés que només es pogués modificar el preu del lloguer a l’alça per la pujada del preu de l’IPC a aquelles persones a qui se’ls acaba el contracte aquest any.

“Alguns veïns portem vint anys vivint aquí, altres fins a quaranta, i quan tocava negociar el preu del lloguer del pis, ho fèiem amb el pare de Quim Miró. Però l’home va haver d’entrar a una residència per a la tercera edat a causa d’una malaltia i, una mica abans, la seva dona va morir. Així doncs, els fills es van fer càrrec de la gestió de l’immoble en nom de la família Miró. A partir d’aquest moment, comencen els problemes. Un dia venen a casa nostra els dos germans i ens comuniquen, en el meu cas, el març de l’any passat, que el preu augmenta un 40%. O us adapteu i pagueu o abandoneu el pis quan acabi el contracte. A més, el preu no era negociable”, assegura al Diari Manel Baena, un dels veïns afectats.

El Diari es va posar en contacte ahir amb el candidat de D’Acord i membre del PS i va afirmar que “el propietari de l’immoble és el meu pare. A vegades, l’ajudo amb alguns temes d’aquests però no en aquest cas. Desmenteixo les acusacions dels veïns contra la meva persona. A més, subscric totes les propostes progressistes del programa electoral del PS en matèria d’habitatge”.

El Diari ha accedit al contracte de lloguer d’una parella de veïns de l’immoble en el qual es corroboraria que tant Quim com Núria Miró són les dues persones que figuren com a persones de contacte en el text (vegeu la imatge adjunta al text). La parella denuncia que se senten “desamparats pel Govern” i que” només el Raonador” els ha fet cas.

“Jo porto vivint aquí 40 anys. Amb el pare, cap problema. Des de fa uns mesos, amb l’arribada dels fills, tot el que cobro de la pensió de jubilació va al lloguer. Vaig molt just. Sort que m’ajuden els meus fills”, declara Ángel Cuaresma, un altre dels afectats. Una altra afectada denuncia que “tal i com estan els preus a Andorra, alguns veïns han hagut de marxar del país i anar-se’n a la Seu, on el preu de l’habitatge és més barat”.

Finalment, Baena afegeix que “els germans Miró ens estan fent fora de casa sense cap mirament. A més, ell és un mentider. Això no és progrés, això és anar enrere.”

Llogaters d'un edifici dels Miró denuncien increments abusius

Llogaters d'un edifici dels Miró denuncien increments abusius

tracking