reportatge

Lolito es disculpa per les crítiques a la Hisenda espanyola

El youtuber andalús demana disculpes després que l’estiu passat critiqués durament la política d’impostos a Espanya per a les persones que tenen un nivell alt d’ingressos

Lolito es disculpa per les crítiques a la Hisenda espanyola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manuel Fernández, més conegut com a Lolito Fdez i per ser un dels youtubers més famosos per al públic castellanoparlant, a més d’un dels millors jugadors del joc en línia Fortnite, va ser notícia el juny passat, quan va afirmar que se n’aniria a viure a Andorra perquè buscava residir en un altre país on les persones que tenen molts ingressos no hagin de pagar tants impostos com a Espanya. A més, va publicar un vídeo en què va arribar a dir que el govern del país veí està “ple de lladres” i que “ell a Espanya no li deu res”, perquè no l’havia ajudat quan més ho va necessitar en el passat. Ara, el famós youtuber malagueny ha volgut matisar les seves paraules.

I és que la polèmica no va sorgir tant pel fet del canvi de residència (cada vegada més youtubers fixen la seva residència aquí), sinó pels arguments que va esgrimir per defensar la decisió. Lolito, en observar la divisió d’opinions entre els seus fans en les respostes que va rebre a les xarxes, ha decidit explicar-se nou mesos després de la controvèrsia. Fernández creu que “no hauria d’haver entrat a valorar si jo li dec res a Espanya o no, perquè quan em vaig referir a Espanya no parlava de la seva gent, sinó de l’actual govern”. I remarca que “visc a Andorra perquè vull estalviar i per tenir diners en un futur per a la meva família, perquè no sé fins quan durarà aquest boom de Fortnite i de YouTube i la meva vinculació amb el món del gaming.”

Manuel Fernández accepta les crítiques que van suscitar les dures paraules envers els comentaris que va fer l’estiu passat, però es mostra convençut de la decisió que va prendre i indica que “ja que tinc l’oportunitat de fer la mateixa feina a Espanya, a Andorra o a Pequín, he escollit fer-ho aquí, a Andorra”. Al mateix temps, però, també aprofita per mostrar-se empàtic amb els que el critiquen quan diu que “jo soc conscient que prendre aquesta decisió em fa ser egoista, però ho faig perquè penso en la meva família i en el nostre futur, no en el meu país d’origen”. A més, Lolito busca treure ferro d’aquesta incòmoda situació que s’ha generat i acaba el seu discurs amb un to conciliador, dient que “si no hagués viscut a Andorra ho hauria fet en un altre lloc. Seré aquí fins que la feina que tinc actualment em vagi bé i, després, vull provar de viure en una ciutat com Los Angeles o Tòquio, perquè sempre m’ha agradat conèixer nous mons i noves cultures”.

El considerat millor jugador de Fortnite a Espanya ha fet aquestes declaracions en una entrevista a un altre conegut youtuber anomenat TiparracoSA. Finalment, Fernández ha afirmat que volia donar explicacions just el moment després de fer aquests comentaris, però l’entorn li va aconsellar que no ho fes.

Lolito és només un dels diversos youtubers espanyols que han fixat la residència a Andorra tant per una qüestió fiscal com per l’alta qualitat de la fibra òptica, atès que a Andorra hi ha una millor cobertura d’Internet que alguns indrets d’Espanya, especialment a les zones rurals. Andorra Telecom proporciona als youtubers i als gamers velocitats de fibra òptica de fins a 1.000 Mbps.

tracking