x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
societat

Shakira estudia venir a viure a Andorra pels problemes amb la Hisenda espanyola

La residència li permetrà estar a prop de Piqué i deixaria d’estar oficialment a les Bahames
Shakira està estudiant l'opció de residir a Andorra.

Shakira podria venir a viure a Andorra pels problemes amb Hisenda

Shakira està estudiant l'opció de residir a Andorra.

Actualitzada 20/03/2019 a les 13:45
La cantant colombiana Shakira està estudiant la possibilitat de traslladar la residència a Andorra i deixar les Bahames a causa dels problemes amb la Hisenda espanyola. L’artista sud-americana es planteja Andorra perquè és l’únic territori de tributació moderada situat a tocar d’Espanya i això li permetria estar a prop de Gerard Piqué, que obligatòriament ha de residir a l’Estat veí del sud. La possibilitat que Shakira acabi residint al Principat, segons fonts properes al cas, és un dels motius pels quals Piqué va entrar en l’operació de l’adquisició del Futbol Club Andorra.
Shakira resideix oficialment a les Bahames però la Hisenda espanyola no s’ho creu i li ha fet pagar ja primer vint milions d’euros de multa i després un dipòsit de 14,5 més. Un jutjat d’Esplugues de Llobregat ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra la cantant i l’ha citat a declarar el 12 de juny. La cantant ha pagat a l’agència tributària. La fiscalia sosté que la cantant Shakira ha comès sis presumptes delictes de frau a Hisenda per l’impagament d’impostos de la renda i del patrimoni durant el 2012, 2013 i 2014.

La Hisenda espanyola considera que la residència a les Bahames és fictícia i que només ha estat en aquell país en moments molt puntuals. Els inspectors mantenen que la colombiana viu a Espanya amb el marit i els fills i que hi passa més de 183 dies l’any, amb la qual cosa consideren que ha de pagar els impostos a Espanya. L’opció d’Andorra té d’altres avantatges, ja que Shakira no obté els ingressos en un sol lloc, sinó que li arriben de diferents països, especialment amb les gires. Com que la colombiana és una marca global el Principat seria un lloc aconsellable per residir, segons les mateixes fonts, ja que la principal base d’ingressos no és Espanya.
La ubicació a dues hores en cotxe de Barcelona facilitaria les trobades amb Gerard Piqué i, segons aquestes fonts, la idea passaria perquè els fills de la mediàtica parella també visquessin al Principat. L’opció seria ara tan sols una possibilitat en estudi ja que, segons aquestes fonts, la cantant està cansada dels constants problemes amb la Hisenda espanyola. Passar a residir oficialment a Espanya significaria, però, un increment exponencial del pagament d’impostos per rendes que no haurien estat generades a Espanya.
Etiquetes
Veure’n més
23
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts