Funcionariat

SEP i Sipaag exigeixen l'aturada de la reforma de la Funció Pública

SEP i Sipaag exigeixen l'aturada de la reforma de la Funció PúblicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals i el Partit Socialdemòcrata van anunciar ahir a través d’un comunicat que el Constitucional ha admès a tràmit el recurs que van interposar contra la Llei de Funció Pública. La reacció sindical va arribar poc després a través d’un comunicat signat pel Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) i el de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), en què reclamen que s’aturi el desenvolupament del text legislatiu “com a mínim” fins que es pronunciï l’Alt Tribunal. “Demanem al Govern que sigui prudent i esperi abans de continuar fent una despesa econòmica important quan encara no sabem si tota la feina que s’està fent podrà prosperar o es quedarà en un calaix, com ha passat amb molts altres projectes”, apunta el comunicat.

Els dos sindicats van assenyalar que aquest mateix divendres s’han programat sessions informatives per explicar el model que ha dissenyat l’empresa consultora Deloitte per regular la carrera professional horitzontal i el nou sistema d’avaluació de l’acompliment. Qüestions que, assenyalen, posen en dubte el recurs interposat pels dos partits que consideren que la llei és un “xec en blanc” perquè, per exemple, no concreta els complements de carrera i productivitat, plantejant un problema de seguretat jurídica. Els sindicats apunten que “ja comencen a ser nombroses les sentències que han declarat contraris a la Constitució diversos articles de lleis que habilitaven el Govern a fixar mitjançant reglament matèries que estan reservades a establir-se per llei”, i que “pensem que al de la Funció Pública en serà un exemple més” si és que es fa cas omís a la seva demanda i segueix el desplegament.

El TC ha admès el recurs perquè, tal com van reproduir el PS i Liberals, compleix amb els requisits que fixa la Llei de l’Alt Tribunal, que ara té un termini màxim de dos mesos per dictar sentència.

tracking