Quatre anys de presó per un atac amb tisores

Fiscalia i defensa van presentar recurs contra la sentència de Corts però ambdós van ser tombats

Quatre anys de presó per un atac amb tisores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior (TS) va desestimar ahir els recursos presentats pel ministeri fiscal i el lletrat de la defensa en el cas de l’home condemnat pel delicte de temptativa d’homicidi per clavar unes tisores a l’abdomen i la zona lumbar de la persona que li venia la droga en una benzinera de Santa Coloma. D’aquesta manera, el TS confirma la pena de presó de quatre anys que Corts va dictar pels fets ocorreguts el maig del 2017. L’home, que fa 22 mesos que és a la Comella, també va ser condemnat per un delicte menor de consum de cocaïna. La pena inclou l’obligació de seguir un tractament de desintoxicació.

El representant legal del condemnat va sol·licitar la rebaixa de la pena fins a l’any i mig de presó, ja que va demanar un canvi de consideració del delicte i passar de la temptativa d’homicidi al delicte de lesions amb arma. L’advocat també va demanar una sèrie d’atenuants, com l’arravatament o l’obcecació, que els magistrats no van considerar en la sentència i que l’advocat del condemnat ja va demanar al Tribunal de Corts. Finalment, el TS no va tenir en compte cap demanda. D’altra banda, el fiscal es va mostrar disconforme amb la resolució i en el recurs va demanar els set anys de presó que ja va sol·licitar durant la vista oral.

El condemnat va explicar al judici a Corts que la baralla es va produir després que la víctima demanés al processat els 800 euros que li devia per la venda de drogues. L’home, que va admetre ser consumidor de cocaïna, va explicar que la víctima l’havia amenaçat tant a ell com a la seva xicota i per aquest motiu va fer ús d’unes tisores per enfrontar-s’hi. D’altra banda, la víctima va defensar que la discussió es va produir per un malentès derivat de la compravenda d’un cotxe. Els treballadors i clients de la benzinera i els concessionaris propers van testificar al judici haver vist com el condemnat feia uns moviments sospitosos que semblaven apunyalar la víctima i per això els van separar.

tracking