Moviment social

La plataforma antiheliport es trenca en dos per motius polítics

L’entitat es parteix en dos després d’una discussió per la publicació d’una carta signada on es demanava no votar per DA

La plataforma antiheliport es trenca en dos per motius polítics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma antiheliport a les Tresoles s’ha trencat i s’ha dividit en dos grups després de la reunió de dilluns passat, en què es va debatre la publicació d’un comunicat en el qual es demanava als membres de l’organització i a les prop de dues mil persones que van signar per evitar que tirés endavant aquesta infraestructura que “no donin suport a les candidatures que no portin al seu programa [...] de forma explícita, l’abandonament definitiu del projecte”. Així ho va reconèixer un dels primers vocals que va tenir l’associació, Jordi Rubia, que se sent “dolgut” pel fet que algunes de les persones que havien signat inicialment aquest document per ser publicat decidissin retirar-la poc després per “pressions polítiques”. “Un grup de 12 persones van signar el comunicat i de la nit al dia alguns van dir que no hi volien aparèixer perquè perjudicaria un partit polític que entenc que és DA”, va afirmar.

La decisió de retirar-la no va ser entesa per molts membres del grup, va explicar Rubia, que va indicar que “dels 12 que vam signar, la majoria ens vam mantenir en la nostra decisió”. “No s’entén perquè ells també són part afectada i tenen propietats molt a prop de les Tresoles. No entenem per què no volen que la seva signatura surti publicada i tampoc per què el canvi de pensament”, va dir. En aquest sentit, va afegit que personalment “si prenc una decisió la mantinc fins a les darreres conseqüències”. Tot i així, Rubia va deixar la porta oberta perquè la plataforma pugui reagrupar-se i lluitar “per un objectiu comú”, tot i que en l’àmbit personal espera que sigui després de les eleccions “perquè el clima electoral és el que ha provocat aquesta situació”.

Un futur incert

Des de l’altra banda, fonts consultades que van preferir no identificar-se neguen en rodó que la raó per no signar la carta fos política, “ja que dins de la plataforma tenim moltes sensibilitats i mai ha estat un impediment per anar a fer les reclamacions davant de cap partit”, i ho atribueixen al fet que el document en qüestió ja s’havia filtrat en algun mitjà de comunicació. “Tots el vam redactar i signar, el vam passar als partits polítics i ells haurien pogut fer el que volguessin, però al final es va filtrar i un cop publicat ja no tenia cap sentit tornar-ho a fer”. A més, també afegeixen que “mai s’ha volgut amagar el comunicat i, de fet, a la reunió de dilluns es va proposar votar si es feia igualment. És més, es va donar llibertat perquè qui volgués el publiqués, sense les signatures. Per què no s’ha fet? No ho sabem”.

Per Rubia, la relació està trencada i fins i tot han abandonat el grup de WhatsApp que tenien els membres de la plataforma, però es mostren partidaris de seguir treballant per aconseguir el seu objectiu inicial. No és de la mateixa opinió Laura Villasevil, qui descarta el trencament de l’organització i descriu la situació com “les desavinences habituals en un grup important”. Ella també nega que la picabaralla tingués res a veure amb política, ja que “no som ningú per dir a la gent què votar, però sí que volem que els partits polítics es defineixin sobre l’heliport, i més tenint en compte que el dia de la Constitució el ministre d’Ordenament Ter­ritorial, Jordi Torres, s’hi va tornar a posar a favor”. La vocal defensa que des de l’organització ara “s’ha de decidir quina és la millor manera de transmetre el nostre missatge perquè la missió no ha canviat gens ni mica, i és no a l’heliport, una infraestructura que és una aberració”.

La plataforma antiheliport es trenca en dos per motius polítics

tracking