Finals de la Copa del món

L'Avet fa més gran la llegenda de Shiffrin i Hirscher

L’americana va sumar el primer Globus en gegant, i l’austríac va conquerir el 20è trofeu

L'Avet fa més gran la llegenda de Shiffrin i HirscherFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mikaela Shiffrin va sumar ahir amb el gegant el seu quart Globus de Cristall d’aquesta temporada després dels d’eslàlom, supergegant i el de la general. La nord-americana es va adjudicar el gegant de les finals de la Copa del Món a Soldeu, i va mostrar-se visiblement emocionada a l’arribada quan van entregar-li el trofeu de la disciplina de gegant.

Shiffrin ja va dominar des de la primera mànega, i no va donar gairebé opcions a les seves rivals. A la primera de les baixades va superar Viktoria Rebensburg per 0”59, i una de les sorpreses de la jornada, l’esquiadora de Nova Zelanda, Alice Robinson, de només 17 anys. A la segona mànega no va fallar ni va notar cap mena de pressió, i va acabar adjudicant-se la prova amb 0”30 respecte a Robinson, i 0”41 sobre Petra Vlhova.

Amb aquesta victòria, Shiffrin va aconseguir el seu primer títol de gegant gràcies als 615 punts que ha sumat al llarg d’aquesta temporada. En segona plaça de la general de gegant va acabar Petra Vlhova amb 478 punts, mentre que el podi el va tancar la francesa Tessa Worley amb 460 punts. A més, Shiffrin també va rebre ahir el Globus de Cristall que la consolida com a vencedora absoluta de la Copa del Món sumant totes la disciplines (el tercer d’aquest tipus que aconsegueix). En aquesta classificació ha sumat 2.204 punts dels 1.355 de Petra Vlhova i els 1.079 de la suïssa Wendy Holdener.

Després de la cursa, Shiffrin va manifestar que “he sortit decidida a arriscar durant la prova perquè volia estar orgullosa i merèixer el títol”, i va agregar que “volia ser agressiva i no volia conservar ni guardar punts”. A més, l’esquiadora va destacar que “guanyar el Globus de Cristall de gegant és complir amb un somni”.

NOEL TRIOMFA I HIRSCHNER REGNA

L’eslàlom masculí va tenir el segell del gal Clement Noel, que va fer embogir la grada de la pista Avet gràcies a la seva victòria. Noel, de només 22 anys, té un futur prometedor, i amb la d’avui a Soldeu ja suma tres victòries d’eslàlom a la Copa del Món, totes aquest 2019.

L’esquiador gal va dominar la primera mànega per davant dels dos suïssos, Ramon Zenhaeusern i Daniel Yule, i a la segona va rematar la feina. Tot i realitzar el 20è millor temps a la segona baixada, amb l’acumulat de les dues mànegues van sobrar-li 0”18 per tancar un cap de setmana rodó per a l’equip francès després del triomf d’Alexis Pinturault de dissabte. El segon lloc va ser per a Manuel Feller, que va fer una segona mànega espectacular, mentre que el suís Daniel Yule va ser el tercer classificat.

Per la seva banda, Marcel Hirscher, vencedor matemàtic del Globus de Cristall, no va voler arriscar gens i va tancar la cursa en 14a posició. Però l’alegria li va arribar després de la cursa, quan va rebre el trofeu que l’acredita com a vencedor de la general d’eslàlom (amb més de 200 punts de marge) com el de vencedor absolut de la Copa del Món. Amb aquests dos, Hirscher ja en suma 20, i va manifestar que “és un rècord irreal, no hauria pensat mai que arribaria fins aquí”.

ÀUSTRIA, LA GRAN DOMINADORA

A més dels títols individuals, ahir a Soldeu també van entregar-se els Globus de Cristalls per nacions en què es va coronar Àustria com a dominadora de l’esquí mundial tant en homes com en dones. A la categoria masculina va vèncer a Suïssa i França, i a la femenina es va imposar a Suïssa i Itàlia.

CLASSIFICACIONS

CURSA GEGANT FEMENÍ

1. Mikaela Shiffrin (Estats Units) 2’23”17

2. Alice Robinson (New Zeland) a 0”30

3. Petra Vlhova (Eslovàquia) a 0”41

4. Tessa Worley (França) a 1”21

5. Viktoria Rebensburg (Alemanya) a 2”03

GENERAL GEGANT FEMENÍ

1. Mikaela Shiffrin (Estats Units) 615 pts

2. Petra Vlhova (Eslovàquia) 478 pts

3. Tessa Worley (França) 460 pts

4. Viktoria Rebensburg (Alemanya) 380 pts

5. Federica Brignone (Itàlia) 360 pts

CURSA ESLÀLOM MASCULÍ

1. Clement Noel (França) 1’48”96

2. Manuel Feller (Àustria) a 0”18

3. Daniel Yule (Suïssa) a 0”83

4. Ramon Zenhaeusern (Suïssa) a 0”86

5. Henrik Kristoffersen (Noruega) a 0”98

GENERAL ESLÀLOM MASCULÍ

1. Marcel Hirscher (Àustria) 786 pts

2. Clement Noel (França) 551 pts

3. Daniel Yule (Suïssa) 551 pts

4. Ramon Zenhaeusern (Suïssa) 521 pts

5. Henrik Kristoffersen (Noruega) 516 pts

L'Avet fa més gran la llegenda de Shiffrin i Hirscher

L'Avet fa més gran la llegenda de Shiffrin i Hirscher

tracking