Ensenyament

Portugal reconeix les titulacions d'educació superior d'Andorra

Jover afirma que el Principat també admet automàticament els títols lusos

Portugal reconeix les titulacions d'educació superior d'AndorraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs d’Andorra i de la República de Portugal han acordat reconèixer automàticament els títols d’ensenyament superior en ambdós territoris. Així ho va explicar ahir el ministre d’Educació en funcions, Eric Jover, després de signar aquest compromís amb el secretari d’Estat de Ciència, Tecnologia i Educació Superior de Portugal, João Sobrinho. Jover va manifestar que l’acord permet que una persona que hagi obtingut una titulació en qualsevol dels dos països “pugui continuar els seus estudis o inserir-se al mercat laboral” en ambdós Estats. El titular d’Educació va posar en relleu que aquest acord facilitarà “la mobilitat dels nostres estudiants i professionals”.

Jover va destacar que “a Andorra tenim més del 12% de la població portuguesa i també molts andorrans que tenen lligams amb Portugal”. “Això és un pas endavant per refermar les relacions entre els dos països”, va emfatitzar. Una consideració que Sobrinho va fer seva, al mateix temps que va subratllar “l’obligació” per l’executiu lus “de dur a terme aquesta signatura del reconeixement automàtic mutu”. “La qualitat de les assignatures fetes a Andorra són reconegudes a Portugal i al revés”, va destacar. Pel que fa al termini del reconeixement, Jover va apuntar que “es tenen en consideració les titulacions pre Bolonya com post Bolonya”. “De fet, podríem dir que és retroactiu”, va assenyalar.

D’altra banda, tant Eric Jover com João Sobriho es van comprometre a analitzar nous camins de col·laboració entre els ens educatius dels dos Estats. Jover va avançar que el Govern vol “estudiar la possibilitat i promoure que hi hagi titulacions conjuntes d’institucions d’ensenyament superior portugueses amb la Universitat d’Andorra”.

tracking