La policia tramita onze denúncies per l'onada de furts a oficines i pisos

La policia ha rebut denúncia de nou robatoris a Andorra la Vella i de dos més de Sant Julià

La policia tramita onze denúncies per l'onada de furts a oficines i pisosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de lladres que fa uns dies va protagonitzar diversos robatoris, la majoria en oficines, va realitzar almenys onze cops, segons les fonts policials consultades. Almenys, perquè són onze les denúncies realitzades davant la policia pels propietaris o llogaters dels immobles. Concretament, la policia ha tramitat nou denúncies en immobles i despatxos d’Andorra la Vella i dues més a pisos de Sant Julià de Lòria. Aquestes dues són les darreres denúncies que s’han presentat contra el grup de lladres dels quals es desconeix la identitat. El fet que la manera d’actuar dels lladres hagi estat similar en els onze casos denunciats fa pensar la policia que els robatoris han estat fets pel mateix grup. També el fet que hagin transcorregut diversos dies des de les darreres denúncies fa sospitar els investigadors que els presumptes lladres ja han abandonat el Principat.

Etiquetes:

Les mateixes fonts policials van assenyalar que hi ha diverses línies d’investigació obertes per intentar saber la identitat dels lladres. El botí no és gaire important, ja que els autors dels robatoris s’haurien endut poc més de 4.000 euros en efectiu, però el que més “preocupa” a les autoritats andorranes és que els lladres van trobar i agafar dues armes que estaven guardades dins de dues caixes fortes.

El que també tenen molt clar els investigadors és que per les descripcions donades per alguns propietaris de pisos i despatxos que van agafar in fraganti els lladres quan volien entrar a robar, els autors no serien andorrans ni residents al país. Sobretot pel testimoni d’un empleat que es trobava dins d’una oficina i que va tardar molt a anar a obrir la porta i quan ho va fer es va trobar els lladres que ja havien començat a forçar-la. El treballador va sortir corrent i gràcies a aquesta trobada la policia disposa d’una descripció de dos dels lladres.

Tot fa pensar que es tracta d’una banda de joves d’uns 25 anys que també hauria estat autora de diversos robatoris a Catalunya amb el mateix modus operandi. És a dir, tocar amb insistència el timbre de l’immoble que es pretén assaltar i si en un temps prudencial no hi ha cap resposta, entrar al mateix amb el convenciment que no hi ha cap persona a l’interior.

Entre els tipus d’espais on van entrar els lladres hi ha oficines d’advocats, consultes de dentistes i de metges, activitats infantils o gestories. Cal recordar que en un d’aquests cops, un dels fallits,

Malgrat que fa dies que no hi ha hagut cap cop amb aquest modus operandi al país, l’onada de robatoris en despatxos professionals, oficines i domicilis ha encès les alarmes i ha fet que hagin augmentat notablement les trucades ciutadanes al cos de policia alertant de la presència de possibles sospitosos.

tracking