El fiscal rebaixa de 10 a 5 anys la petició de pena per a Besolí

Les defenses en demanen l’absolució i es queixen de l’actuació del ministeri públic

El fiscal rebaixa de 10 a 5 anys la petició de pena per a Besolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El fiscal de l’Audiència Nacional espanyola José Javier Polo va rebaixar ahir de deu a cinc els anys de presó que demana per a Joan Besolí en el judici del cas Rimet. Al mateix temps, ha reduït la multa que li imposa, que passa de 55 a 40 milions. La reducció de les peticions de pena s’ha estès a tots els acusats. Per a Sandro Rosell instava inicialment sis anys de presó pel presumpte blanqueig de capitals i cinc més pel d’organització criminal, que ara rebaixa a quatre i dos anys, respectivament, per cada delicte. No obstant això, la multa que considera que ha de pagar sí que es veu incrementada gairebé un milió d’euros, fins arribar als 60, en recalcular l’import que presumptament hauria blanquejat.

La petició per a Andreu Ramos ha passat de vuit a un any i sis mesos, per a Sahe Ohannessian, de set a un any i sis mesos. Per a l’esposa de Rosell, Marta Pineda, de demanar set passa a un any i sis mesos, i finalment per a Josep Colomer, de sol·licitar sis anys a un any i sis mesos. Aquest bloc de peticions faria que no haguessin d’anar a presó i amb el temps acomplert per Besolí i Rossell o no hi anirien o hi estarien poc.

Les defenses han demanat l’absolució dels clients al mateix temps que han denunciat que el canvi de la fiscalia causa indefensió i vulnera el principi acusatori. Els canvis beneficien els encausats per la reducció de peticions, que se sustenten en l’eliminació del caràcter presumptament continuat del delicte de blanqueig i que l’estructura que van formar s’ha de qualificar com a grup criminal i no organització criminal, com s’atribuïa al principi i que agreujaria la condemna. La menor petició de pena és, però, un regal possiblement enverinat perquè en canviar l’objecte de l’acusació i passar a “grup criminal” els advocats de la defensa no ho han pogut rebatre durant la vista oral. Consideren que les modificacions poden ser perjudicials, ja que els acusats no demanen una pena menor, sinó que es declaren innocents de tots els càrrecs. Els dos catedràtics en dret penal espanyol i brasiler que van ser testimonis del cas van coincidir que no hi va haver cap delicte. La Confederació Brasilera de Futbol va reiterar que en cap cas va ser ni perjudicada ni víctima.

QUINZE LÍNIES

Ricard Poy, Periodista És molt fort, és el que hi ha Després de batre el rècord espanyol de presó preventiva; d’una acusació on la víctima diu que no només no se la va perjudicar sinó que està agraïda; d’uns testimonis que han deixat en evidència que els càrrecs no s’aguantaven ni amb pinces; ara arriba el fiscal i rebaixa (suposo per la vergonya i el ridícul) a la meitat la petició de presó perquè no hi hagin de tornar. És la forma de dir que són innocents quan els condemnaran per no pagar un ronyó en indemnització.

tracking