x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Dia de la Constitució

DA denuncia joc brut de Clavera

Jover titlla de “maniobra electoralista” i “barroera” l’acusació de Clavera contra el servei d’atenció integral de la dona proposat per Demòcrates

DA denuncia el "joc brut" d'Alfons Clavera

Eric Jover ha qualificat de "joc brut" les declaracions realitzades per Alfons Clavera

Recepció oficial i discurs del Síndic General en motiu del 26è aniversari de la Constitució

El Síndic General, Vicenç Mateu Zamora, va realitzar un discurs en motiu del 26è aniversari de la Constitució

Brindis en l'acte institucional per commemorar el 26è aniversari de la Constitució.

Demòcrates denuncia joc brut per part del candidat Alfons Clavera

Brindis en l'acte institucional per commemorar el 26è aniversari de la Constitució.

Consell General
Diversos representants polítics del país es van trobar ahir al Consell General per celebrar l'aniversari de la Constitució.

Demòcrates denuncia joc brut per part del candidat Alfons Clavera

Diversos representants polítics del país es van trobar ahir al Consell General per celebrar l'aniversari de la Constitució.

ALEX MURATET
Actualitzada 15/03/2019 a les 12:29
El president de Demòcrates, Eric Jover, va titllar de “maniobra electoralista, barroera i de curta volada” la denúncia presentada pel cap de llista d’Units pel Progrés d’Andorra (UPA), Alfons Clavera, contra la proposta de creació del servei d’atenció integral a la dona del partit taronja. Davant la demanda de Clavera perquè la fiscalia la investigui per la sospita que els informes es puguin haver finançat amb fons públics, Jover va expressar la seva “sorpresa absoluta” per aquest moviment. “Ell mateix diu que no té cap indici que el faci sospitar que hi hagi hagut una acció que s’hagi comès que no sigui en la pura legalitat”, va exposar el president de Demòcrates, que considera que l’objectiu de la candidatura de Clavera seria “fer soroll, desgastar i utilitzar totes les formes possibles per atacar el candidat de Demòcrates [Xavier Espot]”. Jover recorda que Alfons Clavera ja va atacar els professionals del centre d’acolliment d’infants (CAI) “perquè dar­rere hi havia una responsabilitat del ministre Espot i pensava que per aquesta via el podia arribar a atacar personalment”. Per la seva part, el líder d’UPA va afirmar que des de la seva candidatura es va “entrar una queixa a la junta electoral” perquè consideren que la proposta dels taronges és “inconstitucional”.
“Transgredeix l’article 8, que és el que protegeix el dret a la vida en totes les seves fases, i aleshores nosaltres entenem que aquest servei no es pot fer”, va justificar, i va subratllar que “per molt que es presti fora de les nostres fronteres constitueix un frau de llei”. Clavera va insistir que “és una proposta enganyosa” que “contorneja la llei”. El candidat a cap de Govern d’UPA, però, va destacar que la seva “principal” preocupació és la possibilitat que els informes que avalen la iniciativa de DA s’hagin “sufragat amb mitjans públics”. “No ho sabem”, va admetre, si bé va dir que l’objectiu d’UPA és “que s’investigui” ja que és “una proposta electoral”.


Demanda d’una campanya neta

En aquest sentit, Alfons Clavera va voler posar en relleu que la denúncia no forma part d’una campanya de joc brut. “Nosaltres farem una campanya de propostes, no atacarem cap candidat”, va dir, i va argumentar que presentar la queixa “era obligat”. “Nosaltres entenem que ens havíem d’oposar a aquesta proposta de manera frontal”, va afegir.
D’altra banda, Espot va manifestar que “tothom ha de ser responsable del to i la direcció que vulgui donar a la seva campanya”. “Perdrem molt poc temps a rebatre les manifestacions que facin els altres, especialment quan aquestes són poc fonamentades”, va manifestar el cap de llista de Demòcrates. “El que farem és dedicar els nostres esforços a presentar el nostre projecte de futur per a Andorra perquè estem convençuts que és el millor projecte per a aquests quatre anys”, va afegir. El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, creu que existeix una “obsessió” per part de Demòcrates quant a la netedat o no de la campanya. “Potser hi ha alguna cosa en el seu interior que els fa sentir incòmodes o inconfortables”, va considerar López, que va recordar que des de la formació vermella “ja fa uns dies que mirem d’explicar el nostre projecte”.

Des de terceravia, Josep Pintat va expressar la seva voluntat de dur a terme una campanya “respectuosa exposant les nostres propostes als ciutadans”. “Crec que tots els candidats aniran en aquest sentit i amb aquest esperit”, va sentenciar.
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts