x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Detingut a la duana un home amb més de 250.000 euros en lingots d'or

La guàrdia civil el va interceptar quan els volia introduir a Catalunya des d’Andorra
Interior del vehicle on el detingut va amagar un dels lingots d'or.

Detingut amb una vintena de lingots

Interior del vehicle on el detingut va amagar un dels lingots d'or.

Detingut amb una vintena de lingots

Detingut amb una vintena de lingots

Detingut amb una vintena de lingots

Actualitzada 12/03/2019 a les 12:41
Agents de la guàrdia civil de la duana de la Farga de Moles van detenir dissabte passat un home, de 55 anys, nacionalitat espanyol i veí de Navarra, quan volia introduir a Catalunya una vintena de lingots d’or valorats en més de 258.000 euros. Segons va informar el cos policial espanyol, tot l’or intervingut s’hauria adquirit al Principat. La intervenció es va fer dissabte a dos quarts de vuit del vespre quan efectius de la guàrdia civil van aturar el vehicle del detingut, un Mercedes, quan sortia d’Andorra pel carril verd de la duana espanyola, que està destinat als viatgers que no tenen res a declarar. Un cop aturat i preguntat pels agents si tenia res a declarar, l’home va contestar, en un primer moment, que no. Després de comprovar el maleter del turisme, els efectius van veure que el detingut portava un tiquet de compra a la mà d’un valor que no coincidia amb els productes que hi ha havia al vehicle. Va ser en aquell moment que l’home va confessar que el rebut corresponia a un lingot d’or d’un quilo de pes que havia amagat en una cavitat del vehicle.
No satisfets amb aquesta confessió i davant “la sospita” que pogués existir més gènere a l’interior del cotxe, els agents van fer un reconeixement “més exhaustiu”, localitzant 19 lingots d’or més, de 250 grams cadascun, embolicats en quatre paquets. En aquell moment van procedir a detenir el conductor, a comissar el gènere i a immobilitzar el vehicle. Un cop passat a disposició judicial, l’home va quedar en llibertat provisional, mentre que el vehicle i l’or es van dipositar a la duana.

El 2017, la UIFand va alertar d’un augment del nombre de persones que adquirien or a Andorra per evitar l’intercanvi automàtic de dades fiscals.
 
MULTITUDINÀRIA BARALLA A ENCAMP
La policia va detenir dimarts passat a Encamp tres joves residents d’entre 18 i 19 anys per una baralla de més de deu persones. Una patrulla va intervenir en la separació dels implicats i els agents van detenir-ne tres perquè van oposar resistència i van desobeir les indicacions dels interventors. Aquesta és una de les actuacions que va realitzar la setmana passada la policia, que va detenir 31 persones, set per delictes contra la salut pública (introducció o consum d’estupefaents), quinze per faltes contra la seguretat del trànsit (positius al volant) i nou per altres delictes. Destaca la d’un resident de 48 anys per haver falsificat la signatura de la titular en un permís de circulació i en un document de compravenda d’un turisme, fent entrega del mateix a una persona per liquidar un deute.
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts