Un advocat va perseguir els lladres dels 'cops' a oficines

Els delinqüents intentaven entrar al despatx i dies abans hi havia anat un tercer per preparar el ‘cop’

Un advocat va perseguir els lladres dels 'cops' a oficines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dissabte de la setmana passada a la tarda. Dos quarts de nou del vespre. Un advocat es troba al despatx fent informes i sent un sorollet a la porta. No li dona importància i continua treballant. El soroll torna, més fort i sona com si estiguessin utilitzant una eina amb el pany. El lletrat s’aixeca de la cadira i va cap a la porta. L’obre i es troba dos joves d’uns 25 anys, de trets magrebins, estatura cap al metre setanta i complexió atlètica furgant amb una espècie de rossinyol la porta. En fer contacte, l’advocat els increpa i els dos joves surten corrents escales avall. El lletrat intenta fer-ne caure un però no ho aconsegueix i surten de l’edifici. L’advocat els continua perseguint i arriba fins a davant de Pyrénées, on els perd.

Quan acaba la persecució avisa la policia, que arriba en cinc minuts amb dues patrulles. Fan unes voltes per la zona a veure si els poden trobar però la recerca és infructuosa. Els facilita la descripció. Els agents expliquen que és molt possible que estiguessin buscant una caixa forta al despatx, que en aquest cas no existeix, i que sembla que la banda de lladres és el que està buscant a les oficines. Intenten obrir-la i si no poden, se l’enduen per poder-la rebentar per la part posterior, que és molt més senzill.

L’intent de robatori posa en relleu un fet que va succeir dos dies abans. Un jove espanyol va ser al despatx per demanar una trobada amb un advocat per obrir una societat. No va voler donar el telèfon, ni va tornar a trucar ni es va presentar. Se sospita que aquesta visita prèvia forma part del modus operandi de la banda. Abans d’actuar s’asseguren que el despatx no tingui càmeres, que serien el seu principal problema ja que sempre actuen en oficines, despatxos i habitatges on es pensen que no hi ha ningú. En el cas del despatx de l’advocat, ni tan sols van trucar al timbre, segurament en donar per descomptat que un dissabte a dos quarts de nou del vespre no hi ha ningú. L’entrada la fan, segons les fonts consultades, sabent que necessitaran temps per buscar i obrir o desmuntar les caixes fortes. És possible que un cop dins de l’espai on volen robar acabin avisant algun altre membre del grup per ajudar.

Els dos joves van poder fugir corrents sense més problema perquè l’únic que utilitzen per forçar les tanques de les portes són petites eines com llimes i rossinyols que els permeten fugir immediatament ja que no han de desplegar material pesant.

La policia recorda l’advertència d’avisar al 110 en cas d’algun tipus de sospita i també insta que s’estigui alerta en cas de rebre una visita al despatx que no tingui sentit, atès que és possible que sigui una acció per preparar una incursió posterior. El desplegament extra d’efectius continua vigent.

tracking