x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
celebració encampadana

Set comes etílics durant el Carnaval

Les intoxicacions van afectar menors d’edat
El comú d’Encamp va fer balanç ahir de la festa de Carnaval. Celebracions en què novament la presència d’alcohol va esquitxar la festa de nit. S’hi van detectar set comes etílics entre menors d’edat, una xifra que el cap d’àrea de Museus i Tradicions de la corporació, Àlex Arnó, va lamentar que “malauradament és la mateixa que l’any passat”. Arnó va asse­nyalar que totes les intoxicacions que van requerir atenció sanitària –no tenen constància que cap tingués conseqüències de salut greus– es van produir fora del que és el recinte de la festa, sobre el qual s’han extremat els controls.
  • #13 Carles
    (08/03/19 20:52)

    Al carnaval d'Encamp hi havia menors de 13 o 14 anys totalment alcoholitzats o drogats. Demano una mica més de responsabilitat als pares que no posen cap mena de límit. Un menor d'aquesta edat no pot sortir a aquestes hores de la nit i fins a la matinada i tampoc podem confiar en el seu bon seny perque encara són nens i la nostra obligació com a pares és protegir-los. A vegades resulta més fàcil deixar-los fer el que vulguin i així no hi ha discusió, però aquest no és el camí.

    Respondre
  • #12 sos
    (08/03/19 19:16)

    cal controls mes estrictes i d'una vegada per totes cal responsabilitzar els pares d'aquests menors, molts d'ells es desplacen en autostop, perqué provenen de totes les parroquies!!! som una societat on s'han perdut els valors de familia, un menor no pot sortir sol la nit fins la matinada!!! alcools, drogues.... que dieuen els politics, res perqué te nen de ser progres si volen el vot dels pares, perqué el dels fills ja fa temps que l'han perdut. Estan desorientats per una societat hipocrita.

    Respondre
  • #11 Pati
    (08/03/19 14:22)

    Matos va dir..
    Tens tota la raó, però vull creure que no tots els joves són així, encara que cada dia em costa més de creure. Estem recollin el que en aquest país s'ha conreat, pares que treballen per 4 duros 12 hores o més, falta de conciliació familiar, etc. I el que ens queda per veure com tot continui així.

    Respondre
  • #10 lluis
    (08/03/19 12:30)

    Tancament de les festes a la 1 de la matinada i prou.

    Respondre
  • #9 Fernan
    (08/03/19 12:18)

    El consum d'alcohol i altres drogues tenen conseqüències que van més enllà de les que fan referència a la salut física i psíquica amb caràcter individual, transcendeixen a la salut col·lectiva o pública quan es combinen amb la realització d'activitats incompatibles amb el consum, com ara la conducció de vehicles privats o públics i també en el exemple que es dóna als altres joves,tots som responsables d'aquest fenomen social que ja és una epidèmia.

    Respondre
  • #8 Damià
    (08/03/19 11:41)

    Extremadament greu que siguin menors,sense treure importància tampoc encara que siguin majors de etat, l'alcohol és una droga dura i està directament relacionat amb tot tipus de patologies, violència domèstica i addiccions.

    Respondre
  • #7 Dani
    (08/03/19 11:04)

    Les festes majors s'han convertit en l'al·legoria del consum d'alcohol, botelló i drogues, brutícia, vòmits i gamberrisme,sexe i promiscuitat pels carrers i a això en diem diversió. Govern en canvi sembla està content, més que res pels impostos aplicats a les begudes alcohòliques.

    Respondre
  • #6 Educar al jovent
    (08/03/19 09:54)

    El problema que hi ha es l'educació, tots hem sigut joves i tots hem begut alcohol sent menors d'edat. El problema es arribar aquell limit en que no hi ha volta enrere, el empiparse per agradar a la gent, per ser el centre d'atenció. Potser el que hauríem de fer es educar als joves, ensenyar que es pot divertir-se sense tenir que arribar aquest punt. Controlar desde l'organització o desde el exterior mitjançant la policia es impossible, per lo tant malauradament inevitable.. Eduquem al jovent !! es la unica manera de no crear aquestes alarmes.

    Respondre
  • #5 Neus
    (08/03/19 09:23)

    Crec que el rècord l'ostenta la Festa Major de Sant Julià de Lòria. Tots hipòcritament posarem el crit al cel quan passi una desgràcia.

    Respondre
  • #4 Matos
    (08/03/19 09:02)

    Les festes comunals es caracteritzen pel desparrame etílic i les grotesques exhibicions de joves que més aviat semblen Walkins, és inquietant veure que no tenen el més mínim sentit de l'estètica i dignitat, són el mirall d'una joventut degenerada, esfondrada i sense cap sentit moral més enllà que el seu pròpi excés i plaer. Quina societat pot construir un futur amb semblants actituds?

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts