Un empleat fuig en topar amb els lladres d'oficines

En un dels furts es van endur dues pistoles d’un despatx però no se sap si disposen de munició

Un empleat fuig en topar amb els lladres d'oficines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una onada de furts des de divendres fins ahir ha deixat un balanç de dotze delictes que, en principi, són atribuïbles a dos grups diferents. D’una banda, hi ha uns lladres d’oficines i despatxos professionals, que haurien entrat en nou locals aprofitant que no hi havia gent treballant per les jornades festives. De l’altra, van tenir lloc dues entrades en domicilis a Sant Julià de Lòria. En aquest cas es relacionaria amb una dona d’una cinquantena d’anys, amb un mocador al cap. Va entrar en un pis on hi havia una persona que la va identificar.

El més preocupant és que en un dels furts en despatxos els lladres es van endur dues armes curtes, pistoles de competició. Es desconeix si disposen de munició i, en principi, es creu que l’objectiu d’agafar-les no era anar armats, sinó vendre-les. Tot i així, el fet suposa una atenció especial al cas, sobretot per la seguretat en cas que es poguessin veure sorpresos i reaccionessin.

Els indicis, segons fonts properes a la policia, apunten que es tractaria de dues bandes diferents però que utilitzen el mateix modus operandi: entrar forçant la porta en llocs on abans es garanteixen que no hi ha ningú.

El grup que ha entrat en nou despatxos professionals ha actuat a la zona centre d’Andorra la Vella i Escaldes, mentre que els dos robatoris en habitatges van tenir lloc a Sant Julià. La policia disposa d’una identificació dels autors dels furts en oficines a causa que va tenir lloc un incident. La seva forma d’actuar passava per tocar el timbre constantment de les oficines per tenir clar que no hi quedava personal. Un cop se n’havien assegurat passaven a forçar la porta. En un dels casos, però, hi havia un empleat a dins que va tardar molt a anar a obrir la porta i quan ho va fer es va trobar els lladres que ja havien començat a forçar-la. El treballador va sortir corrent i gràcies a aquesta trobada la policia disposa d’una descripció dels dos joves.

Es treballa amb la hipòtesi que avui hi hagi més denúncies de cops previs atès que hi ha despatxos que fins avui no es reincorporaven. Entre els tipus d’espais on han entrat hi ha oficines d’advocats, consultes de dentistes i de metges, activitats infantils o gestories. Tampoc no es descartava que ahir també se n’haguessin fet més. El cos ha desplegat un operatiu especial per intentar capturar els dos grups, tot i que l’opció més plausible és que hagin marxat, ja que amb el retorn als dies feiners el seu modus operandi no els funciona.

El balanç dels furts encara no s’ha fet, però és més gran el valor dels danys materials d’haver forçat les portes que no pas els diners i objectes robats. En total, el valor dels robatoris del grup de les oficines no arribaria ni al miler d’euros, tot i que encara no hi ha cap recompte global.

tracking