Els treballs que afectin poc el medi no necessitaran una avaluació d'impacte

Les activitats que modificaven l’estat actual d’un terreny s’havien de sotmetre a estudis ambientals

Els treballs que afectin poc el medi no necessitaran una avaluació d'impacte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la modificació del reglament per a la realització de treballs d’activitats que modifiquin l’estat actual del terreny. Les activitats que requereixen moviment de ter­res actualment s’han de sotmetre a una avaluació d’impacte ambiental, un pla de restauració i un pla de vigilància. Amb la nova reglamentació s’estableix un procediment simplificat per a les activitats no subjectes a la Llei de pesca i gestió del medi aquàtic i a la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. Aquestes, que tenen poca afectació al medi natural, no s’hauran de sotmetre a una avaluació d’impacte ambiental i hauran de disposar únicament d’un pla de restauració i d’un pla de vigilància ambiental. Els projectes d’interès nacional i els plans sectorials sí que estaran subjectes a l’avaluació d’impacte ambiental. A més, s’estableix que les instal·lacions amb potències superiors a 500 kW o iguals a 2.000 kW estiguin sotmeses a estudi d’impacte ambiental.

El Govern també va aprovar ahir un canvi en el reglament de construcció per qual es deroga el procediment actual de sol·licitud de llicència urbanística per tal d’eliminar el requisit de lliurar una garantia econòmica de gestió de residus que es retornava després de rebre els certificats de correcta gestió de residus. En lloc d’això, es manté per a les obres d’enderroc un procediment en què la direcció facultativa ha d’emetre un certificat de gestió de residus.

D’altra banda, el consell de ministres va aprovar ahir la convocatòria de la prova oficial de batxillerat (POB) del sistema educatiu andorrà, corresponent al curs 2018-2019, que es desenvoluparà del 3 al 7 de juny. La realització d’aquesta prova és un requisit indispensable per obtenir el títol de batxiller i tenen dret a accedir a la convocatòria els alumnes de segon curs inscrits al batxillerat i els candidats lliures que prèviament hagin fet els exàmens organitzats per l’Escola andorrana de batxillerat. Els candidats poden realitzar la inscripció en el període comprès entre el 7 i el 21 de març.

tracking