TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

La qualitat de l'aire és excel·lent el 91% dels dies de l'any

El trànsit és la principal causa d’emissió de les partícules contaminants al Principat

La qualitat de l'aire és excel·lent el 91% dels dies de l'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La qualitat de l’aire va ser excel·lent o bona durant el 91% dels dies del 2018. És la dada que vac presentar ahir el Govern en una roda de premsa en la qual va comparèixer el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell. El representant va destacar que només el 8% dels dies la qualitat de l’aire va ser regular i l’1%, dolenta.

Rossell va destacar que les emissions contaminants al Principat es produeixen sobretot a causa del trànsit i en menor grau, per les calefaccions i les indústries. De fet, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat va destacar que el Govern està treballant per aplicar mesures a curt termini i aconseguir reduir l’impacte del trànsit rodat. Per exemple, es vol instar empreses de més de cent treballadors i empreses públiques perquè facin els seus plans de mobilitat, que consistiria a aplicar una entrada gradual dels treballadors a la feina.

L’investigador de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) Oriol Travesset va afirmar que per seguir millorant en la qualitat de l’aire cal “atacar” el trànsit.

PARTÍCULES ENTRE SETMANA

Rossell també va explicar que l’emissió de partícules contaminants es produeix sobretot entre setmana, mentre que els caps de setmana, tot i que hi ha una forta entrada de vehicles, l’impacte és menor. “La logística de funcionament de la mobilitat entre setmana no és la mateixa que el cap de setmana, malgrat tinguem una gran afluència”, va destacar Rossell, que va afirmar que una altra de les mesures per reduir les emissions dels cotxes és la introducció del vehicle elèctric, que el 2030 hauria de representar el 20% del parc automobilístic.

tracking