política

Progressistes-SDP presenta llistes a quatre parròquies

El partit, que estarà liderat per Josep Roig a la nacional, concorrerà a Andorra la Vella, Encamp, Escaldes Engordany i Ordino

Progressistes-SDP presenta llistes a quatre parròquies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les previsions de Progressistes-SDP s’han complert. Després del congrés nacional celebrat ahir a la seu del partit, el president del partit, Jaume Bartumeu, va confirmar que la formació presentarà quatre llistes territorials a les eleccions del 7 d’abril. La força progressista, que a la nacional estarà encapçalada per Josep Roig i Sandra Cano, serà present a Andorra la Vella, Escaldes, Encamp i Ordino.

Malgrat que Bartumeu només va confirmar els líders que aniran de número 1 a la llista, el Diari ha tingut accés a la resta de noms de les candidatures. Per tant, el tiquet a la capital estarà format per Àngel Dalmau i Meritxell Pujol; a Encamp per Aaron Comella i Judith Montoro; a Escaldes-Engordany per Elisabet Zoppetti i Marc Garriga i a Ordino per Felip Gallardo i Albert Granyena. El president del partit, que va explicar que la llista de 14 noms a la nacional serà paritària, espera que la configuració de les candidatures sigui una alternativa per als abstencionistes. De fet, Bartumeu, que vol picar l’ullet als joves amb la incorporació de tres candidats d’aquesta generació als primers llocs de la llista nacional, espera “trencar la bossa d’abstenció preocupant” i aconseguir que “els nous votants s’interessin pel nostre programa”. “Si aquesta que és la nostra orientació camina per bona via, ens hauria de fer millorar els resultats”, va concloure l’ex-cap de Govern.

No descarta l’acord a Sant Julià

La formació progressista no tanca la porta a ser present en format coalició a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Bartumeu va explicar que la culminació d’una plataforma similar a la de Laurèdia en Comú depèn “d’altres personalitats” i va manifestar la intenció de voler reeditar una candidatura com la que va aconseguir emportar-se les comunals del 2015. “Si s’aconsegueix fer una candidatura transversal en el mateix esperit o en la mateixa sintonia que Laurèdia en Comú, hi serem”, va expressar el president del partit, que va afirmar que el cas de la parròquia laurediana és “atípic”. De fet, va justificar que s’han mantingut a l’expectativa per no “esquerdar” la coalició.

D’altra banda, l’excap de Govern també es va referir a les tàctiques electorals i a una possible consigna de vot a les circumscripcions on siguin presents. Bartumeu va explicar que el partit encara no ho ha analitzat, a l’espera que es confirmin quantes llistes hi haurà a cada parròquia. Es podria donar el cas que el partit no opti ni per una formació ni per una altra. En tot cas, va afirmar que no faran una campanya contra cap partit –i per tant, tampoc DA– en un hipotètic cas d’una parròquia en la qual hi hagi dues candidatures i que SDP no hi sigui present. “Nosaltres això no ho farem”, va concloure.

De totes maneres, Bartumeu va afirmar que encara no han fet una estimació de vots que esperen aconseguir i es va mostrar poc preocupat per l’existència de la possibilitat que es presentin fins a vuit candidatures. Tot i això, Bartumeu no va perdre el sentit de la ironia: “Com que no tenim cap contacte a Madrid que ens faci enquestes telefòniques, no tenim una enquesta ara per poder-vos dir quina perspectiva tenim”, va bromejar Bartumeu, en referència a les trucades que van rebre fa poc alguns ciutadans per conèixer la seva intenció de vot i de les quals el CRES se’n va desmarcar.

El president dels progressistes creu que la seva formació no patirà la fragmentació dins de l’espai ideològic, després de considerar “ja superada” la divisió “de l’antiga família socialdemòcrata”. “Crec que si hi ha tantes candidatures que des del centredreta miren cap a la dreta, ens hauria de perjudicar més aviat poc”, va dir. Bartumeu també va afirmar que han d’acabar de perfilar el programa electoral de la formació de cara als pròxims comicis. La formació ha realitzat un esborrany que s’anirà concretant amb el pas dels dies durant les reunions temàtiques que té previst organitzar el partit.

L’A aposta per Pallarés a la llista de la Massana

Un cop confirmat el trencament dels Liberals amb Ciutadans Compromesos (CC), els primers aposten per Judith Pallarés com a cap de files del partit a la candidatura que s’està preparant conjuntament amb el PS a la Massana. Segons fonts properes als partits, l’opció dels socialdemòcrates passaria per recuperar l’expresident de la formació i exministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura Vicenç Alay. El partit liberal realitzarà aquesta tarda un congrés en el qual es podrien començar a desvelar alguns dubtes sobre algunes candidatures. Per la seva banda, els demòcrates celebraran demà a la nit a Ordino un congrés extraordinari per ratificar les candidatures per a les eleccions.

Progressistes-SDP presenta llistes a quatre parròquies

tracking