Telecomunicacions

MásMóvil tornarà 6.850 euros a un client d'una factura a Andorra

Un usuari espanyol reclama que la companyia no el va avisar quan va superar el límit permès

MásMóvil tornarà 6.850 euros a un client d'una factura a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia MásMóvil ha decidit retornar 6.850 euros a un usuari de la companyia que va usar les dades mòbils durant tres dies a Andorra. Segons el diari Fuenlabrada Noticias, l’empresa defensa que la quantitat cobrada és “correcta” segons el consum realitzat, però ha decidit estimar la reclamació després d’un procés de mediació amb l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Segons la reclamació, l’usuari va estar al Principat des del 29 de desembre de l’any passat fins a l’1 de gener d’enguany, i durant aquest període hauria fet ús habitual de les dades mòbils per consultar notícies, utilitzar el servei de WhatsApp i el sistema de GPS. MásMóvil reclamava la quantitat per consum de roaming, sense especificar els detalls del recàrrec ni quines aplicacions o quins usos concrets correspondrien a les tarifes aplicades.

Segons explica el rotatiu madrileny, la legislació europea sobre la itinerància de dades, les companyies han d’aplicar per defecte un límit de volum de consum, que és d’aproximadament 50 euros per període de facturació mensual. Aquesta xifra s’aplica a tots els clients que no hagin optat per un altre límit. En aquest cas, es considera que el proveïdor del servei hauria d’haver informat el client i fer efectiva de manera “immediata” la suspensió del servei d’internet i, per tant, no carregar-lo al compte del client. La companyia, però, no va enviar el missatge de suspensió del servei fins al 30 de desembre a la tarda i fins aleshores, MásMóvil va seguir facturant les dades del client.

Davant d’aquesta situació, l’usuari va reclamar a través de l’OCU, que a través del sistema de mediació ha aconseguit que MásMóvil hagi estimat la reclamació i retorni l’import que superi el límit establert per llei, que és de 50 euros. L’OCU recorda que malgrat que el roaming ja no existeix dins de la Unió Europea (UE), la itinerància de dades segueix sent motiu de conflicte en altres llocs propers com Andorra. El roaming als països de la UE es va eliminar el juny del 2017.

tracking