El comú tanca el 2018 amb 2,3 milions de dèficit

La cònsol Conxita Marsol destaca que l’any passat es va fer una inversió de 19 milions, la xifra més alta dels darrers deu exercicis

El comú tanca el 2018 amb 2,3 milions de dèficit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella va tancar ahir els comptes de l’any 2018, en sessió de consell de comú, amb un dèficit de 2,3 milions d’euros, una xifra que resulta a partir dels 50,6 milions d’euros de despeses i els 48,3 milions d’ingressos que figuren a la liquidació de comptes que es va aprovar amb les abstencions dels consellers de l’oposició. Des de la corporació consideren important analitzar aquesta xifra d’una manera global, ja que, si les obres de l’avinguda Meritxell s’haguessin fet quan estaven previstes, els comptes del 2018 “haurien quedat equilibrats”, va manifestar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol. La cònsol va posar de manifest que sumant la liquidació de comptes dels tres anys de mandat resulta un superàvit de 7,8 milions.

Des de la corporació també es va voler destacar que en l’actual mandat s’ha aconseguit reduir l’endeutament uns 8 milions, al passar dels 42 milions de deute que es van heretar, als 34 milions actuals. D’altra banda, Marsol va exposar que l’any 2018 es va dur a terme el volum d’inversió més alt dels darrers deu anys, en total 19,16 milions d’euros. “Vam heretar una parròquia amb un gran dèficit d’infraestructures i això ens ha obligat a fer una gran inversió”, va manifestar la cònsol major de la parròquia, que es va mostrar satisfeta pels resultats. Marsol també va destacar que durant el mandat s’han portat a terme un total de 30 milions d’inversions. En relació als ingressos, destaca l’increment en un milió dels impostos directes en relació amb el pressupost, així com la recaptació de la inquilinitat i l’obertura de nous negocis i la previsió de cobrament pel deute prescrit a la Batllia.

L’OPOSICIÓ S’ABSTÉ

La consellera del PS+I, Dolors Carmona, va mostrar el seu desacord per les xifres del dèficit, ja que considera que aquests 2,3 milions d’euros resultants haurien de ser més grans si es té en compte el préstec bancari de cinc milions i els ingressos excepcionals d’1,7 milions per les transferències. “No ens hi sentim còmodes”, va manifestar Carmona. D’altra banda, el conseller de CD’I+L’A, Víctor Pintos, va justificar l’abstenció de la formació “en conseqüència” amb el vot en contra que es va fer del pressupost i “pel fet que hi hagi dèficit”.

Al consell de comú també es van aprovar el trasllat del departament de Social des de l’edifici comunal de la plaça Lídia Armengol a un local llogat del car-rer Príncep Benlloch, al costat de l’ascensor de la Quirola, per millorar les condicions de treball dels empleats i, alhora, dinamitzar la zona. Carmona va demanar els informes que avalen aquest trasllat a un espai extern i el per què no es du a terme a un dels locals propietat del comú.

IMPULS DE PLACES D'APARCAMENT

Al consell de comú es va aprovar una ordinació per afavorir que els habitatges de nova construcció i rehabilitats que no poden disposar d’aparcaments per dificultats en el terreny tinguin la possibilitat de tenir places d’estacionament vinculades, mitjançant dues opcions: que el propietari compri places en un radi de 500 metres o bé que pagui al comú 19.000 euros per cadascuna de les places, uns diners que destinaria a la construcció de noves places.

El comú tanca el 2018 amb 2,3 milions de dèficit

tracking