Apapma s'afegeix a la fiscalia i vol 8 mesos de presó condicional per la mort de l'os

Carles Iriarte avala la demanda del ministeri públic perquè no sol·licita la pena mínima

Apapma s'afegeix a la fiscalia i vol 8 mesos de presó condicional per la mort de l'osFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apapma s’afegeix a la pena que demana la fiscalia contra l’antic sotsdirector i cuidador de Naturlandia, que està acusat d’abatre presumptament l’os Torb al parc el juny del 2017. En un comunicat, l’Associació en defensa dels drets dels animals i del medi ambient va explicar que estava d’acord amb la petició del ministeri públic, que sol·licita una pena de 8 mesos de presó condicional, 15.000 euros de multa, 30 mesos d’inhabilitació en el càrrec de cuidador d’animals i 30 mesos de privació de la llicència de caça.

Etiquetes:

“Ens sumem i estem d’acord amb la qualificació jurídica efectuada pel ministeri fiscal”, assegura Apapma al comunicat. L’associació creu que els fets “són constitutius d’un delicte menor de caça d’espècie protegida” tipificat a l’article 296.1 del Codi Penal. El president d’Apapma, Carles Iriarte, explica que la decisió es va prendre després d’estudiar el cas amb l’advocat i sobre la base del procés d’instrucció.

“Veient com s’hauria desenvolupat tot i el que està escrit al Codi Penal i vist el que s’està jutjant hem valorat que la demanda del fiscal en principi s’adequa dins dels delictes que se li poden imputar [a l’acusat]”, especifica Iriarte, que al mateix temps considera que el ministeri públic no ha anat a sol·licitar el mínim de pena per a aquest cas. “Dins del nivell de sanció, ho considerem adequat”, justifica Carles Iriarte, que alhora afirma que “pel procediment i la investigació que s’ha fet no se li pot imputar gran cosa més”. En tot cas, el president d’Apapma evita valorar si caldria o no una modificació de l’actual Codi Penal.

tracking