x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Mobilització

Els manifestants es retiren de l'N-260 a la Seu

El grup de persones que ocupaven la carretera des de les deu del matí a l'alçada del polígon de les Lleteries a la sortida en direcció Lleida han desallotjat la via poc després de les dotze del migdia
Mobilització a la Seu per la vaga general a Catalunya

Els manifestants es retiren de l'N-260 a la Seu

Mobilització a la Seu per la vaga general a Catalunya

Cynthia Sans
Manifestants tallant la carretera aquest matí

Una concentració del CDR tallen l'N-260 a la Seu

Manifestants tallant la carretera aquest matí

Tweet CDR
Els CDR es manifesten

Els CDR han tallat la carretera a primera hora del matí

Tall de membres del CDR aquest matí a la Seu

Twitter CDR Alt Urgell
Actualitzada 21/02/2019 a les 13:17
La circulació ha quedat restablerta a la Seu d'Urgell després que el grup de manifestants que ocupava la carretera N-260 a la sortida del poble en direcció Lleida hagin aixecat cap a les dotze del migdia el tall que havien iniciat a les deu del matí per la vaga d'avui a Catalunya. La retirada dels concentrats al polígon de les Lleteries s'ha produït després que els agents antiavalots dels mossos d'esquadra intentessin desallotjar la via per donar pas alternatiu als vehicles sense aconseguir-ho perquè reiteradament es posaven de nou a la calçada. Una vegada els agents de la policia catalana han deixat d'intervenir el grup d'unes 200 persones que s'havien concentrat a les nou del matí a la plaça de Catalunya i després s'havien desplaçat fins a la carretera per tornar-la a tancar ha donat per finalitzada la mobilització. L'acció ha estat motivada per rebutjar la violència dels mossos en el primer desallotjament del matí, segons ha indicat el CDR en un tweet.
La primera intervenció dels agents catalans ha tingut lloc cap a dos quarts de nou del matí per retirar un grup d'unes 30 persones que havien instal·lat contenidors i s'havien assegut a la carretera cap a les set del matí per tallar el mateix punt de la carretera dins de les mobilitzacions convocades per la vaga general d'avui a Catalunya. El tancament de la via s'ha acabat quan els agents antiavalots dels mossos d'esquadra han retirat els concentrats i el material que havien col·locat i segons ha assenyalat el CDR en un tweet els mossos d'esquadra els han desallotjats "amb cops, luxacions i trepitades" en el que afirmen que era "una sentada en resistència passiva". 

El col·lectiu català ha anat informant a les xarxes socials del tall a la carretera, de l'arribada dels agents antiavalots dels mossos i de la intervenció perquè els volien "fer fora" de la via per permetre la circulació de vehicles. Els manifestants convocats ahir pel CDR de l'Alt Urgell a un esmorzar a les 6.45 a la rotonda Pifarré s'han manifestat després davant els jujtats de la Seu per protestar contra el judici als polítics catalans presos abans de tornar a tallar la carretera. El pas dels vehicles privats s'ha mantingut obert en tot moment per vies secundàries però els camions i autobusos s'han vist afectats pel tancament i han patit retencions que ja s'han solucionat i el trànsit s'ha normalitzat.

Les mobilitzacions per la vaga general a Catalunya afecten també la circulació per la C-16 que està tallada a Berga des de les 8.21 hores del matí en ambdós sentits de la marxa, segons informa el Servei Català de Trànsit.
Etiquetes
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts