política

Muxella afirma que Clavera està a favor de l'avortament i ell ho nega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elisa Muxella va destapar ahir la capsa dels trons en afirmar que Alfons Clavera, que presentarà una nova llista nacional els propers comicis, és favorable a l’avortament. La presidenta de l’Institut de Drets Humans va afirmar que l’advocat i polític “sempre ha estat d’acord a despenalitzar l’avortament”. Aquestes afirmacions contrasten amb les manifestacions de Clavera, que ho nega.

De fet, l’advocat va deixar l’executiva liberal d’Escaldes-Engordany perquè era contrari a l’avortament i per ser un dels impulsors de l’associació ProVida. Amb tot, Muxella va insistir que a les reunions de l’Institut dels Drets Humans va parlar amb Clavera, que li va respondre que “en principi estava disposat a defensar la despenalització de l’avortament”.

Preguntada per si l’advocat escaldenc li va proposar anar a la seva llista, Muxella, després de fer diferents giragonses per evitar respondre, va donar a entendre que sí que va ser temptejada, però que “no va ser directament”. De fet, va dir que va ser el mateix Clavera la persona que li va transmetre que “estaria bé que hi hagués una formació d’aquest tipus”. En tot cas, Muxella va descartar participar al nou projecte polític perquè creu que la candidatura ha estat feta a “correcuita”. “No en soc gaire partidària”, va dir Muxella, que va afirmar que en altres ocasions li han ofert altres projectes que va acabar descartant. “Per fer un equip hi ha d’haver una sèrie de complicitats i coincidències i persones que s’han de conèixer bé”, va dir la presidenta de l’Institut dels Drets Humans.

Clavera ho desmenteix

Alfons Clavera va desmentir ahir a la tarda que sigui avortista i va recordar que ell defensa la Constitució que va ser aprovada per referèndum el 1993 i “que inclou la protecció de la vida en totes les seves fases”. L’advocat i vicepresident de l’Institut de Drets Humans va destacar que l’avortament no ha estat mai tema de debat a l’associació i que “per Alfons Clavera només parla Alfons Clavera, i no tercers”. L’advocat ha lamentat que aquesta situació es produeixi quan no havia passat ni un dia des que s’havia fet públic que encapçalarà una llista a les eleccions.

Muxella afirma que Clavera està a favor de l'avortament i ell ho nega

tracking