x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Detenen un directiu d'Andorra Turisme per apropiació de diners públics

El director d’administració hauria usat la targeta per comprar coses pròpies per uns 3.000 euros
El directiu d'Andorra Turisme va declarar ahir davant la Batllia.

La policia arresta un dels directius d'Andorra Turisme

El directiu d'Andorra Turisme va declarar ahir davant la Batllia.

Actualitzada 20/02/2019 a les 16:23
La policia va detenir dilluns al vespre el director d’administració d’Andorra Turisme, J. T., acusat d’haver-se apropiat de diners públics a través de compres realitzades amb la targeta de crèdit de Govern. Aquesta targeta havia de ser utilitzada per adquirir material i proveïments per a Andorra Turisme i el director d’administracions ho hauria aprofitat per comprar coses per a ell mateix. La investigació encara no està finalitzada, però de moment es calcula que l’apropiació indeguda podria ser de prop dels tres mil euros. Existien dubtes sobre si el delicte finalment aplicable era apropiació o sostracció de diners públics.
Govern va informar a la policia, mitjançant denúncia, de les sospites respecte que s’estava produint una actuació irregular per part de J. T., sobre la base que, segons fonts properes al cas, s’estava notant un decalatge entre la despesa de la targeta i les compres realitzades per Andorra Turisme. És l’avís de l’executiu el que posa en marxa la investigació policial, que ràpidament va contrastar els indicis clars d’apropiació i va procedir a detenir el directiu. La immediatesa de les actuacions va comportar que no es pugui establir de forma fiable quin pot ser l’import final que s’hauria quedat. L’anàlisi s’ha d’estendre a comprovar tots els moviments de targeta en un marge de temps molt ampli, a més de la indagació respecte a si es podria haver apropiat de diners per mitjà d’algun altre sistema.

El director d’administració va prestar declaració dilluns passat davant de la policia i va passar la nit a les dependències policials. Va passar a disposició judicial ahir al migdia, tot i que, segons altres fonts, hi va haver certs problemes que van retardar la seva declaració a la Batllia fins ben entrada la tarda. Pel que fa a les actuacions vinculades al cas, la policia va fer dilluns a la nit una perquisició a l’habitatge de l’acusat per buscar si hi havia objectes que suposadament hauria comprat amb la targeta d’Andorra Turisme o per trobar indicis d’altres actuacions irregulars que hauria pogut cometre. No ha transcendit, però, les possibles troballes al domicili.

Similitud amb Montserrat Gil
Montserrat Gil va ser condemnada el 18 de febrer a dos anys de presó dels quals quatre mesos de presó ferma en règim de semillibertat pel cas de l’ús indegut de les targetes de crèdit del comú de Sant Julià mentre era cònsol major. En aquest cas, es va tractar de compres que hauria fet en diferents establiments (des de mobles fins a roba interior) i va acceptar l’ordenança penal que se li va aplicar. El seu bon comportament va fer que a mitjan abril ja no hagués d’anar a dormir a la presó i la resta de la reclusió nocturna la va poder fer a casa.
Etiquetes
Veure’n més
26
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts