TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política

L'Institut de Drets Humans i l'USdA insten a no votar pels demòcrates

Gabriel Ubach critica els ‘taronja’ per no resoldre el problema de l’habitatge i per les lleis laborals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i l’Institut de Drets Humans han entrat en la precampanya electoral. Les dues entitats, que adreçaran a les forces polítiques una llista de punts perquè es respectin un conjunt de drets constitucionals, van oferir ahir una roda de premsa en què van instar els electors a votar qualsevol formació política excepte DA.

“A un partit que diu que és progressista i que aposta per la conciliació laboral, i que fa lleis com les que acaba de fer, difícilment li puc donar suport”, va dir el secretari general del sindicat amb referència a la formació taronja, a qui també va retreure no haver tingut la intenció de resoldre la problemàtica de l’habitatge, malgrat la creació d’una comissió nacional i l’aprovació de la Llei Òmnibus. Ubach, que en un moment de la roda de premsa va afirmar que donarà suport a partits “progressistes”, va mostrar-se obert a arribar a donar suport a forces polítiques com la terceravia, els liberals, SDP, el PS o la candidatura d’Alfons Clavera.

Amb tot, Ubach, que va criticar DA per la poca transparència en l’avanç de les negociacions per l’acord d’associació, va afirmar que la seva decisió no respon a “una qüestió de colors ni de persones”. “No donaré suport a la gent que intenta vendre el sexe dels àngels”, va ironitzar Ubach, que va reclamar una millora dels mecanismes de participació democràtica. En aquest sentit, la presidenta de l’Institut de Drets Humans, Elisa Muxella, va explicar que “ara” la gent “no es veu implicada en els processos”.

Ubach va dir que les lleis aprovades aquesta legislatura “han perjudicat moltíssim” els treballadors tant del sector públic com del privat, i va alertar de les dificultats de les petites i mitjanes empreses per contractar assalariats . A més, va avisar de “l’empobriment” de la classe mitjana i va demanar que augmentin els salaris i les pensions.

El secretari general de l’USdA va dir que malgrat que el salari mitjà del Principat és de 2.000 euros, la meitat dels treballadors són mileuristes. A més, va alertar que malgrat les iniciatives de l’executiu per frenar l’augment del preu dels lloguers, encara se segueixen produint increments desproporcionats. En aquest sentit, proposen que es garanteixi el dret a un habitatge digne per a tot­hom i reclamen el dret a la vaga en general, ja que creuen que la Llei de llibertat sindical “perjudica greument els treballadors”.

tracking