Comunicacions

Andorra Telecom alerta d'intents de ciberatacs per extorsionar usuaris

La parapública afirma que els correus rebuts són falsos però recomana extremar la precaució

Andorra Telecom alerta d'intents de ciberatacs per extorsionar usuarisAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va alertar ahir a través de les xarxes socials d’intents de ciberatacs amb la intenció d’extorsionar usuaris. Segons va explicar la parapública a través del seu compte de Twitter, s’han donat casos de persones que han rebut un correu electrònic per part de hackers que asseguren tenir la contrasenya amb la intenció de fer pagar un rescat. Els falsos correus s’han enviat amb un enllaç que si s’obre infecta l’ordinador i els continguts.

Fonts de la parapública expliquen que l’alerta procedia d’una empresa del Principat i afirmen que la societat està “molt conscienciada” davant de la possibilitat de rebre aquest tipus de ciber­atacs. De fet, recorden a usuaris particulars i a empreses que “cal estar ben preparats” i “assessorats”. “Malauradament [els ciberatacs] són pràctiques cada cop més habituals i Andorra no està exempta dels atacs”, informen des d’Andorra Telecom, que també fa accions de prevenció per evitar possibles atacs. Recorden que en cap cas s’han d’obrir aquests cor­reus electrònics ni posar-se en contacte amb el remitent i que cal anar amb “molta cura” abans de descarregar arxius adjunts o “fer clics a enllaços de destinataris desconeguts”. A més, en cas de rebre un possible ciberatac, es recomana canviar el mot clau del compte de correu.

Des de la parapública també demanen a possibles afectats que contactin amb un informàtic i que denunciïn la incidència al cos de policia.

tracking