x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Carles Álvarez i Vicky Grau lideraran la territorial de DA a Sant Julià

Joan Martínez Benazet i Sandra Codina seran els caps de llista demòcrates a Ordino
D'esquerra a dreta i de dalt a baix. Carles Álvarez i Vicky Grau i Joan Martínez Benazet i Sandra Codina.

Carles Álvarez i Vicky Grau, caps de llista de DA a Sant Julià

D'esquerra a dreta i de dalt a baix. Carles Álvarez i Vicky Grau i Joan Martínez Benazet i Sandra Codina.

Carles Álvarez i Vicky Grau, caps de llista de DA a Sant Julià

Carles Álvarez i Vicky Grau, caps de llista de DA a Sant Julià

Possibles candidats a les llistes parroquials.

Actualitzada 18/02/2019 a les 12:19
Carles Álvarez Marfany i Vicky Grau ocuparan els dos primers llocs de la llista territorial dels demòcrates a Sant Julià. El comitè va tancar definitivament els noms durant el cap de setmana al mateix temps que Núria Rossell ha estat designada per ocupar el lloc lauredià a la nacional. Álvarez és l’actual ministre de sanitat, mentre que Vicky Grau és exesquiadora de l’equip nacional i actualment treballa com a directiva de Naturlàndia. Núria Rossell és exprofessora de l’ensenyament francès a Sant Julià i va estar a punt ja d’estar a les llistes de les últimes comunals. Segurament Rossell serà la número quatre, ja que, en principi, els demòcrates reserven el tres per a Encamp on té molts números de correspondre a Carles Ensenyat. En aquesta llista nacional, en principi, Landry Riba ocuparia la plaça de Canillo mentre Sílvia Riva o Roser Suñé són les dos opcions per al número dos, el d’Andorra la Vella. Per a la llista territorial de la capital el favorit segueix sent Enric Tarrado com a número u, tot i que la composició no estaria encara tancada. Riva podria ocupar el segon lloc si finalment no va a la nacional.
El director assistencial de l’hospital, Joan Martínez Benazet, ocuparà el primer lloc de la territorial a Ordino, mentre que la responsable de l’escola d’esquí d’Ordino-Arcalís, Sandra Codina, anirà en el segon lloc. La llista d’Ordino ha portat molts maldecaps als demòcrates que han tingut seriosos problemes, tot i ser una de les parròquies on són favorits. El problema fonamental ha estat extern, ja que les extraordinàries dificultats de PS-Liberals, terceravia i SDP per fer llista han obert la porta que al final poguessin haver-hi només dues candidatures: demòcrates i independents. Aquest escenari és el menys favorable per a DA. Els Independents continuen negociant amb qui s’alien en la circumscripció nacional. L’opció més possible és la terceravia perquè els liberals tenen el handicap d’anar amb el PS i és precisament aquesta circumstància la que hauria fet que els antics liberals vulguin fer una llista independent. En aquests moments el màxim favorit per liderar la candidatura és Toni Riba amb l’inconvenient que ha estat derrotat en les dues últimes comtesses electorals, tot i que en la darrera per un grapat de vots. Els liberals estan pendents de poder absorbir la llista independent abans de culminar-ne una amb el PS.

Terceravia continua intentant tancar com a mínim quatre parroquials a l’espera de veure que passa a la Massana on aquest vespre s’ha de sotmetre a la militància la proposta de fer una llista blanca absolutament independent i donar llibertat de vot a la llista nacional. La idea és guanyar els dos consellers i fer grup parlamentari propi amb un conseller cedit pel partit nacional al qual s’acabi donant suport. És el camí que sembla que vol la majoria per evitar una guerra electoral que segurament trencaria el grup que ha dominat la política massanenca l’última dècada. França Riberaygua seria la número u de la territorial de la Terceravia a Escaldes, mentre que Emi Matarrodona ocuparia el mateix lloc a Escaldes. Lluís Ferreira ha caigut de la candidatura escaldenca on segurament Josep Pubill serà qui anirà a la nacional.
SDP continua amb els problemes per tancar llistes i l’opció de Sant Julià perd força, ja que s’aspirava a entrar en una nova coalició de Laurèdia en Comú, que s’esvaeix un cop DA ha fet llista. Àngel Dalmau seria el número 1 a Andorra la Vella, mentre que Delfí Roca estaria a la nacional. Felip Gallardo està intentant tancar una candidatura ordinenca i el partit no renuncia a fer-ne a Escaldes.

 
DA VOL MARÍN PER LIDERAR ESCALDES
Els demòcrates escaldencs estan insistint a Trini Marín perquè ocupi el primer lloc de la territorial acompanyant a Xavier Jiménez. Marín està rebutjant aquesta opció basant-se que vol acabar el mandat comunal, però DA d’Escaldes considera que és la millor candidata. El partit té a la recambra Miquel Aleix en cas que l’actual cònsol rebutgi la proposta. Marín tindria encara uns nou mesos abans de deixar obligatòriament el càrrec en les pròximes eleccions comunals. El comitè escaldenc considera que havent complert la majoria del mandat és comprensible que pugui aspirar a ser consellera.
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts