Educació

Els docents confessionals fan seva la demanda de prejubilació als 60 anys

Consideren que se’ls equipara amb els del sistema andorrà només en els afers negatius

Els docents confessionals fan seva la demanda de prejubilació als 60 anysARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d’Ensenyament Confessional (SEC) fa seva la demanda per a tenir la possibilitat de prejubilar-se als 60 anys, una mesura que s’inclou a la llei del cos d’Educació que es va aprovar fa poc més d’una setmana però que només va dirigida als professors del sistema andorrà. Ferran Riu, responsable del SEC, manifesta que és un punt que crea diferència entre els docents dels dos sistemes i que la demanda que van fer no es va resoldre de forma satisfactòria.

Riu sí que considera que els docents dels dos sistemes estan equiparats quan es tracta d’aspectes més conflictius, com la retallada de sous o la congelació de triennis. “En afers negatius sempre hem estat per decret considerats iguals als mestres funcionaris, però no se’ns considera així de forma automàtica en coses que poden ser beneficioses”, va manifestar el responsable del SEC. Riu considera que és “preocupant” que uns docents puguin optar a aquesta possibilitat i d’altres no. “També ens preocupa la qualitat d’atenció que podem oferir als alumnes quan s’arriba a edats avançades”, va afegir el responsable del sindicat.

Tant el Partit Socialdemòcrata (PS) com Liberals d’Andorra (L’A) van presentar dues reserves d’esmena per a defensar l’assimilació entre els docents dels dos sistemes i que ambdós pateixen el mateix desgast. Riu manifesta que “els arguments de DA han caigut al llarg dels dies perquè més o menys han reconegut que estem a la mateixa posició tot i que no som funcionaris”.

El ministre d’Educació Eric Jover va afirmar que havia fet arribar una carta als professors de les escoles congregacionals, una missiva que, segons Riu, la van rebre indirectament a través de la direcció de les escoles. “La carta ens emplaça a negociacions posteriors a la legislatura vinent”, revela Riu, que manifesta que com a professors no poden negociar amb el ministeri, sinó que ha de ser la direcció de les escoles les que han de fer el contacte.

tracking