Societat

El CRES denuncia enquestes fetes en nom seu

El centre de l’IEA es desmarca de les trucades que molts ciutadans han rebut aquests dies per respondre a una enquesta electoral

El CRES denuncia enquestes fetes en nom seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Recerca Sociològica (CRES) va aclarir ahir que no té res a veure amb les nombroses trucades que molts ciutadans estan rebent durant els darrers dies i que, segons assenyalen des de l’ens, es fan en nom del CRES. En alguns casos, fins i tot, els ciutadans que reben les trucades tenen dificultats per entendre quina és la institució que està darrere d’aquest treball. Els enquestadors demanarien respondre a una enquesta política i en un idioma que no és el català. “El Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans no té cap relació amb aquesta enquesta política ni amb cap altra des de la primavera del 2018”, va exposar el CRES mitjançant un comunicat. El CRES també va posar de manifest que, en cas de confirmar-se que s’està utilitzant el nom de l’ens per fer enquestes polítiques no autoritzades per la institució andorrana al Principat, no descarta dur a terme accions legals contra les empreses que estiguin duent a terme aquesta activitat.

ENQUESTA ABANS DE LA CAMPANYA

La institució que pertany a l’IEA va avançar que durà a terme la seva pròpia enquesta política durant el període conformat entre el tancament de les llistes de candidats a les eleccions generals de diumenge 7 d’abril i el començament de la campanya electoral. Segons manifesten des del CRES, en ser una enquesta preelectoral, la mostra que s’escollirà serà més àmplia, amb un total de 800 enquestats de nacionalitat andorrana i 400 residents. La mostra serà escollida a l’atzar del ventall de números possibles que existeixen al Principat, tant telèfons fixos com mòbils.

Els enquestadors del CRES que duguin a terme les trucades s’identificaran amb el seu nom a l’inici del contacte i manifestaran que és una enquesta de l’Institut d’Estudis Andorrans. Els enquestadors també faran una breu explicació de les característiques tècniques del treball de camp. Segons el CRES, els resultats de l’estudi es presentaran just abans del començament de la campanya electoral i es podran consultar al web de l’IEA.

tracking