política

Martí defensarà a la UE el sistema de quotes per contractar treballadors

El Govern diu que la trobada amb Jean-Claude Juncker no té cap “vocació negociadora”

Martí defensarà a la UE el sistema de quotes per contractar treballadors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, es reunirà avui –i amb tota probabilitat per última vegada– a Brus­sel·les amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, amb la finalitat de fer un balanç dels avenços assolits fins ara en l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), que sobretot fan referència a la lliure circulació de mercaderies i a la moratòria de 30 anys per al tabac.

La trobada, que segons el portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, no té “cap vocació negociadora”, també servirà perquè el líder de l’executiu i Juncker perfilin les bases dels altres tres capítols de les negociacions, com ara la lliure circulació de serveis i capitals, que hauran de ser liderades pel nou Govern del Principat i pels nous representants del braç executiu de la UE. A la reunió, que tindrà lloc poc després que la comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu hagi recomanat a la Comissió tancar l’acord d’associació en un termini d’uns dos anys, Martí defensarà les especificitats del Principat, com ara el sistema de quotes per a la contractació de treballadors. “Es tracta de fer oficial la inquietud d’Andorra”, va dir Cinca en la roda de premsa posterior al consell de ministres. El portaveu de l’executiu, que va explicar que la posició del Principat “no ha variat en res”, va afegir que a la trobada d’avui “no s’entrarà a fons en qüestions en detall”.

De fet, la idea és plasmar negre sobre blanc els avenços que s’han fet durant les negociacions, que han quedat en stand-by fins després de les eleccions nacionals i europees d’aquesta primavera. Martí estarà acompanyat per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Cinca va insistir que ara és “un bon moment per entrevistar-se amb Juncker” per tal de tractar el possible “horitzó” al qual es poden dirigir les negociacions després dels comicis, i va insistir en “l’èmfasi” de la defensa de les particularitats d’Andorra per evitar que davant de la petitesa del país es produeixin futurs “desequi­libris”.

tracking