Política

Virtus Unita reclama fer un aeroport en territori andorrà

Defensa que és “indispensable” i que s’ha de construir a “qualsevol cost”

Virtus Unita reclama fer un aeroport en territori andorràFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Virtus Unita reclama la construcció d’un aeroport en territori andorrà. En un comunicat enviat ahir als mitjans de comunicació, des del grup d’opinió van asse­nyalar que l’existència d’aquesta infraestructura acabaria amb “un dolós endarreriment en l’àmbit de les comunicacions”. “Aquestes recents nevades i les protestes socials dels nostres veïns fan copsar amb quina facilitat Andorra pot quedar incomunicada”, van lamentar.

De fet, els membres de Virtus Unita van considerar que el país “només s’obrirà al món i només serà realment sobirà quan tingui la possibilitat de saltar per damunt de la duana de la Seu o de l’Hospitalet”. En aquest sentit, des del grup d’opinió van destacar que “la independència política i econòmica del nostre país” rau en la “realització d’aquest indispensable i insubstituïble equipament”. “Ens atreviríem a afegir: a qualsevol preu”, van puntualitzar. En paral·lel, a Virtus Unita van afirmar que disposar d’una instal·lació aeroportuària milloraria la posició del Principat a l’hora de negociar l’acord d’associació amb la UE, que van remarcar que suposarà “la inevitable cessió important de sobirania”.

I és que, segons van argumentar, “no seria superflu incloure la possibilitat d’accés a fons estructurals o altres de cohesió per tal de millorar i apropar la xarxa fer­roviària a les nostres fronteres i afavorir la nostra competitivitat econòmica en el futur marc europeu”. Pel que fa a la localització de l’hipotètic aeroport, al grup d’opinió van exposar que “Andor­ra compta amb 468 quilòmetres quadrats i un bon aeroport en representa tres, com a màxim”. “No ha de ser impossible definir una ubicació. Amb tota seguretat s’hauran d’escapçar alguns turons i omplir alguns barrancs”, van reconèixer, si bé van justificar que aquest “cost ecològic” és inferior a “fer una estació d’esquí”.

Finalment, en l’escrit, Virtus Unita va demanar que “la ciutadania i l’Administració” participin en la realització d’aquest projecte “sense subterfugis i amb el convenciment de potenciar conjuntament un pròsper futur per al nostre país”.

tracking