Política

SDP no descarta pactar amb Pintat i DA després de les eleccions

Jaume Bartumeu diu que no té “elements” per arribar a una entesa sobre “qüestions d’Estat”

SDP no descarta pactar amb Pintat i DA després de les eleccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Progressistes-SDP no tanca la porta a un possible pacte amb la terceravia de Josep Pintat i amb DA després de les eleccions. Amb referència al projecte del polític lauredià i malgrat les distàncies ideològiques entre tots dos, el president del partit progressista, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir en una roda de premsa a la seu del partit que no té “elements” per descartar una entesa amb Pintat per la seva coincidència sobre “qüestions d’Estat” com ara l’acostament a la Unió Europea (UE).

Bartumeu va recordar que Pintat, que s’havia mostrat crític amb el Govern per la falta d’estudis d’impacte i pel ritme al qual havien evolucionat les negociacions, en cap cas ha manifestat que estigui en contra de concloure un acord d’associació. Pel que fa a DA, s’hi va referir menys, tot i que entre línies va deixar entreveure que una entesa podria arribar a ser possible pel fet que Xavier Espot tingui un tarannà diferent al de l’actual cap de Govern.“Nosaltres entenem que és un error acostar-se a la campanya electoral sobre la base de dir que només hi ha una única i bona solució, que és el sistema Toni Martí”, va etzibar Bartumeu, que al mateix temps va disparar contra el pacte entre L’A i el PS. A través del mateix argument per criticar el criteri del líder de l’executiu, Bartumeu va afirmar que hi ha “altres forces polítiques que s’estan empeltant” d’aquesta manera de fer.

Amb l’aproximació de la data de publicació de les llistes dels partits que concorreran als comicis, Bartumeu no va donar pistes sobre la resta de noms més enllà del candidat a cap de Govern, Josep Roig. Només va confirmar que ell anirà en catorzè lloc a la nacional. Per la seva banda, Roig va confirmar que serà substituït a la conselleria de Cultura del comú de Sant Julià per Josep Lluís Donsión, però no va precisar la data a partir de la qual es farà efectiu el traspàs de cartera.

D’altra banda, Roig va proposar impulsar una comissió bilateral per reduir les cues a la frontera del riu Runer i va proposar estudiar la possibilitat d’introduir un sistema de transport públic gratuït. A més, va exigir que es culmini la desviació a la Massana i es va mostrar crític amb el nou tram del vial de Sant Julià de Lòria, ja que creu que no solucionarà la problemàtica del trànsit dens. Segons Roig, la desviació hauria d’arribar fins a la Borda Sabaté.

tracking