x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Justícia

Silvestre porta l'Estat andorrà davant dels tribunals internacionals

Silvestre porta Andorra davant dels tribunals internacionals

Silvestre porta Andorra davant dels tribunals internacionals

Silvestre porta Andorra davant dels tribunals internacionals

Actualitzada 12/02/2019 a les 12:50
L’advocat Josep Anton Silvestre ha denunciat l’Estat andorrà als tribunals internacionals pels “abusos” que presumptament està patint per part de la justícia del Principat. Ho va anunciar ahir el bufet de l’advocat xilè Gonzalo Boye, que s’encarrega de la defensa internacional fora d’Espanya del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través del seu compte de Twitter.
En el primer dels tuits, el despatx Boye-Elbal denuncia la situació de “desemparament” de l’advocat andorrà, i anuncia que “l’atropellament i abús” per part de les autoritats andorranes, que afecta “el nostre company” Josep Anton Silvestre i “ens ha portat a assumir la seva defensa internacional, donar-li suport i denunciar els fets davant instàncies supranacionals”.

En el segon expliquen que el dret de defensa ha d’estar garantit en tots els països i més encara en aquells que es postulen com a democràtics. “La situació de Silvestre a Andorra és inacceptable i l’hem denunciat ja per la passivitat, fins i tot, del seu propi Col·legi d’Advocats”, assenyalen amb referència que la corporació professional andorrana ha desestimat l’empara que va demanar pel seu enfrontament amb el magistrat Pijuan.
En el tercer indiquen que “la persecució i campanya de desprestigi” en contra de Silvestre és intolerable i que cap advocat “ha de ser atacat per fer la seva feina”. I sentencien que res de bo es pot dir d’un sistema judicial quan “els propis jutges” es permeten “amenaçar”, en sala, un advocat que com Josep Anton Silvestre “només s’ha limitat a fer la seva feina”.

El lletrat és l’advocat de quatre dels encausats en el cas Gao Ping, el primer que ha arribat a judici de la trama BPA, i ha recusat diversos batlles i magistrats. Silvestre ha aconseguit, de moment, que apartin el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, del judici del cas Gao Ping, ara mateix suspès.
Etiquetes
Veure’n més
21
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts