FEDA signa un conveni amb Electricité de France per incorporar el model energètic

Els acords consisteixen en l'entrada de capital d'una filial de la companyia francesa, la compra d'electricitat provinent del país veí i la subtitució dels comptadors actuals per altres d'intel·ligents

FEDA signa un conveni amb Electricité de France per incorporar el model energèticSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Feda i el grupElectricitédeFrance(Edf) han signat aquest matí un conveni per tal d'acostar Andorra al nou model energètic. La col·laboració, aprovada per la ministra de Medi Ambient, SílviaCalvó, i el president d'Edf,Jean-BernardLévy, consta de tres acords per a beneficiar la incorporació d'Andorra en aquest procés.

El primer tractat es basa en l'entrada de capital deDalkia-companyia d'Edf- a la filial de Feda Capçalera per tal de permetre que Fedaésbeneficiï de coneixements i experiències de la companyia francesa, que gestiona més de 350 xarxes de calor. Així, Feda Capçalera desenvoluparà els projectes de cogeneració previstos, fet que suposarà una millora del servei i de la qualitat per als clients, que no notaran cap canvi en les tarifes públiques.

En segon lloc, l'empresa andorrana ha signat un contracte ambEdfper la compra plurianual d'electricitat provinent dels parcs d'energies renovables i eòlics de França. Així, Feda podrà tenir part de l'electricitat verda a un preu estable.

L'últim acord que s'ha signat ha estat ambEdfInternationalNetworksper a queFeda tingui prestacions d'assessorament i enginyeria en xarxes de distribució d'electricitat. Aquesta mesura es basa en la substitució dels comptadors actuals pels intel·ligents, tal com promou la Llei d'impuls de la transició energètica, que obliga a fer el canvi abans dels cinc anys.

Després de la signatura dels acords, la ministra Calvó s'ha trobat ambla secretària d’Estat prop del ministre d’Estat de la transició ecològica de França, Emmanuelle Wargon, per tractar les relacions d'ambdós països en matèria de transició energètica. Calvó ha agraït el suport de França en el procés i ha reconegut el lideratge del país veí en transició energètica i de canvi climàtic. D'altra banda, Wargon ha valorat com a "molt satisfactoris" els acords que s'han signat entre les dues empreses elèctriques i ha manifestat la voluntat de continuar amb els intercanvis periòdics tant a nivell tècnic com polític.

Feda signa un conveni amb Electricité de France per incorporar el model energètic

tracking