x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Ciutadans Compromesos treballa en una llista blanca independent

Creix el nombre de membres que aposten per una candidatura sense vincles amb cap partit nacional
Joan Gabriel i David Baró celebrant la victòria a les eleccions comunals del desembre del 2015.

Ciutadans Compromesos treballa en una llista blanca

Joan Gabriel i David Baró celebrant la victòria a les eleccions comunals del desembre del 2015.

POSSIBLES CANDIDATS A LES LLISTES PARROQUIALS

Ciutadans Compromesos treballa en una llista blanca

POSSIBLES CANDIDATS A LES LLISTES PARROQUIALS

Actualitzada 12/02/2019 a les 12:50
Ciutadans Compromesos va descartar una llista unitària el 16 de gener en una reunió en què la proposta que va reeixir va ser la que cada partit representat dins de la formació comunal fes candidatura pròpia. Els esdeveniments han evolucionat molt l’últim mes i un corrent important de membres de la formació han expressat el desig de participar tots plegats en una llista blanca i independent que no tingui cap vinculació amb les forces nacionals. La idea ha anat fent camí i creix la sensació, segons diverses fonts properes a Ciutadans Compromesos, que la duresa d’una campanya ferotge a tres llistes de gent que teòricament forma part del mateix grup engloba un gran risc de provocar el trencament. A efectes pràctics significaria que els candidats de la llista independent no es mullarien per cap candidatura i que es donaria llibertat de vot als simpatitzants en la circumscripció nacional. La iniciativa s’espera que es materialitzi en una reunió propera.
Paral·lelament, Liberals d’Andorra intenta arribar a un acord a la Massana amb els partidaris de la terceravia per intentar una candidatura conjunta. Fins ara els massanencs propers a Josep Pintat han rebutjat aquesta opció i han recordat que van ser els liberals que ara controlen el partit els que van maquinar per fer fora el polític lauredià i posar en el seu lloc Jordi Gallardo. Precisament el rebuig a la figura de Gallardo i la seva forma de fer el llit a Pintat és un dels motius pels qual els liberals estan tenint seriosos problemes per articular una llista a Ordino. El fet que el líder liberal de la parròquia, Enric Dolsa, hagi manifestat públicament el seu suport a Xavier Espot ha comportat que una part del nucli hagi decidit fer una llista independent.


A prop de la terceravia

El grup d’exliberals, entre els quals destaquen Gilbert Blasi i Marc Benazet, es troba proper a la terceravia. El grup de Pintat espera concretar amb aquests exliberals la candidatura d’Ordino. Encara que a Encamp i a Canillo està tenint molts problemes per tancar candidatura, la terceravia manté la voluntat de presentar llistes a les set parròquies. El degoteig de liberals envers el nou moviment conservador s’accelera. El gir de bona part dels liberals d’Ordino cap a la terceravia preocupa en extrem la formació que lidera Gallardo, segons fonts properes al partit, perquè creix la por que el transvasament es generalitzi. La terceravia té cinc parroquials ben encaminades, però a Canillo i Encamp està trobant més dificultats, segons fonts properes al grup. A Encamp, però, el gir d’algunes històriques famílies liberals contràries al pacte amb el PS i que tampoc van veure bé el cop contra Pintat estaria obrint la porta a poder articular una candidatura.
Socialdemocràcia i Progrés treballa actualment en cinc circums­cripcions i només ha renunciat obertament a Canillo i la Massana. On està tenint més complicacions és a Ordino, ja que Felip Gallardo és l’opció que té però està en l’aire. A Sant Julià, Josep Roig continua treballant perquè la formació es pugui integrar a la plataforma Laurèdia en Comú, però el projecte té cada cop menys possibilitats de reeixir. Els demòcrates van en solitari i amb Carles Álvarez Marfany com a cap de llista. SDP, segons les mateixes fonts, està en disposició de fer llista pròpia i Jaume Bartumeu ha demanat que es faci. Els noms ara per ara són Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión.
Etiquetes
  • #12 VERGONYA
    (12/02/19 18:35)

    LOS ESPAVILAOS !!! HEM voteu que jo despres amb els vostres "vots" fare com el PP. PAQUI/PALLA segons hem vagi be a mi !!!!

    Respondre
  • #11 atureu el desastre
    (12/02/19 15:47)

    feu un acord per impedir que lopez-gallardo i la família que està al darrera pugui acabar controlant en país. Seria el caos absolut.

    Respondre
  • #10 Helena
    (12/02/19 15:30)

    Endavant Ciutadans Compromesos. Bona feina feu i fareu

    Respondre
  • #9 sos
    (12/02/19 14:04)

    ja que els partits no volen llistes obertes, hem sembla molt bé que prosperin llistes blanques o parroquialistes!!!! almenys hi haurà debat al consell ja que ningué tindrà majoria absoluta.

    Respondre
  • #8 iscle
    (12/02/19 13:41)

    Així l´elector només votarà noms, sense cap model de país, ni respostes clares als problemes de l´Estat. Inanceptable.

    Respondre
  • #7 Un d'aqui
    (12/02/19 11:43)

    Sara va dir..
    Programa de pais?. Que comencin tots plegats per la llei electoral i per la llei de Responsabilitat politica,aniriem molt millor i no es farien tantes animalades com les que ha fet DA.

    Respondre
  • #6 Tutti frutti
    (12/02/19 10:49)

    A Andorra li arriben les mateixes tendències polítiques que a Espanya, el nostre estel. Amb tanta plataforma, llistes i partits, el caos i confusió està servit, de manera que no hi ha ni hi haurà un front comú d'actuació, divideix i venceràs.

    Respondre
  • #5 Andorranet
    (12/02/19 10:12)

    Aixi podeu anar cap on bufi el vent
    Ridicul
    Aixi guanyeu segur

    Respondre
  • #4 Josep
    (12/02/19 10:03)

    Molt be, compteu amb el nostre suport. 

    Respondre
  • #3 Pepito
    (12/02/19 09:48)

    CC es varies tendencies, a qui posaran? als de la tercera via no, als liberals no,... ah ja sé, posaran candidats propers a DA pero sense estar massa marcats... se us veu la llauna CC = DA
    Jajajajaja DA llista a la Massana i DA infiltrat a CC

    Respondre
Veure’n més
12
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts