x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

La xifra de turistes russos cau un 20% aquesta temporada

La devaluació del ruble, un dels motius de la davallada de visitants
Turistes russos amb bosses de compra.

El turisme rus ha caigut un 20% des de principi de temporada

Turistes russos amb bosses de compra.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/02/2019 a les 13:34
El mercat de turistes russos a Andorra es troba en crisi. La xifra de visitants procedents de Rússia des de principi de temporada és un 20% inferior a la que es va registrar fa un any. Els motius principals als quals apunten des del sector turístic són la devaluació del ruble i que la neu hagi trigat en arribar. En aquest sentit, s’especula que febrer i març puguin registrar xifres lleugerament superiors, amb l’ajuda de les recents nevades, però no s’espera un augment significatiu.
El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, assegura que el rus és un mercat molt inestable que acostuma a tenir caigudes importants degut a problemes conjunturals “cada quatre o cinc anys”. Per aquest motiu, Budzaku afirma que esperaven aquesta important davallada, la qual tot i haver tingut rellevància no preocupa el sector turístic, ja que són conscients que el proper any tornarà, presumiblement, a millorar les xifres. Així, el director general d’Andorra Turisme assenyala que han de continuar mantenint el contacte amb el mercat rus, ja que encara que es caracteritza per la seva inestabilitat, fa dues dècades que “funciona molt bé” en el Principat. Tot i la caiguda, Budzaku assegura que no preparen cap campanya de comunicació especial al país de l’est, ja que la tendència d’aquest mercat dona motius per ser optimistes de cara a la propera temporada.

Per la seva banda, el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Carles Ramos, apunta que les xifres de visitants procedents de Rússia que té l’entitat constaten una caiguda d’entre el 25% i el 35%. Així, Ramos coincideix amb Budzaku en el fet que febrer acostuma a ser més positiu quant al mercat rus, però assegura que no espera un augment especialment gran. El president també assenyala la devaluació del ruble com a principal motiu de la reducció en el nombre de visitants russos i recorda que aquests problemes són habituals al país. Així mateix, Ramos­ ­assenyala que Rússia està potenciant el mercat de neu interior, invertint en les seves estacions d’esquí per a fer-les més atractives, la qual cosa ha provocat que moltes persones que han perdut poder adquisitiu optin per no sortir del país.
Els touroperadors han estat el sector més perjudicat per la caiguda del mercat rus. El fet que aquests turistes hagin de fer un viatge especialment llarg i que necessitin visat per a venir al Principat provoca que gairebé cap ho faci pel seu compte. Així, el gerent de Viatges Regina, Albert Vinseiro, explica que aquesta temporada han patit una baixada d’un 34% del mercat rus. Vinseiro afirma que esperaven aquesta caiguda, ja que els turistes russos que venen a Andorra “són d’un perfil socioeconòmic mitjà-baix”, per la qual cosa són més susceptibles de notar els efectes de les crisis econòmiques o la devaluació de la moneda.
  • #8 John galt
    (11/02/19 21:15)

    El rus que realment val la pena se'n fot del rublo... Funciona en dollars...

    Respondre
  • #7 Ramon
    (11/02/19 14:57)

    Obviament, cau per un tema de la devaluació de moneda. Fa riure com sempre, les pujades de visitants se les posa de medalles i apujada de salaris pel senyor Budzaku. Les baixades és culpa del temps... D'un any a un altre cau per aquest motiu, però si hem pagat ja 900.000 euros en salaris en 8 anys a un dsenyor, també és per a que faci alguna cosa per modificar la tendència a atreure un millor turisme rus que no només un de clase mitja baixa... després de 8 anys...

    Respondre
  • #6 CLIMAT
    (11/02/19 14:16)

  • #5 Robin
    (11/02/19 13:42)

  • #4 Game Over
    (11/02/19 11:30)

    Pa per avui i fam per demà,si no canviem la fórmula estem morts en pocs anys. El turisme de massificacio només causa cues,soroll i contaminació a la nostra vall i als nostres pulmons.

    Respondre
  • #3 Raul
    (11/02/19 10:26)

    No crec que vinguin per la neu....a casa seva tenen a palades. Si de cas altres com residencia fiscal, i altres que tots sabem. Dubto molt que sigui perque els fascina la neu....

    Respondre
  • #2 realitat
    (11/02/19 09:11)

    No m'extranya, després de poques hores de vol per fer mils de kms., es tiren dos hores tancats en un cotxe des de La Seu a Andorra. (amb els previs fins a La Seu). Aquesta tendència la veurem en turistes d'altres procedències. Temps al temps.

    Respondre
  • #1 factory tourism
    (11/02/19 07:49)

    I els de altres destinacions que no cau el unic que fan es pendre l'aire frec del pais ,poca cosa mes perque cada dia es mes low low cost el turisme que tenim aqui ,es podria definir com a factory tourism

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts