Mobilitat

L'ACA vol un curs obligatori perquè els estudiants aprenguin a circular sobre neu

Jover es mostra predisposat a desenvolupar la idea per millorar la conducció de la ciutadania

L'ACA vol un curs obligatori perquè els estudiants aprenguin a circular sobre neuSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) va proposar ahir a la reunió de la comissió de seguiment d’educació viària la possibilitat d’incloure un curs obligatori de conducció sobre neu per als estudiants d’entre 16 i 18 anys que obtinguin el carnet de conduir J. Així ho van expressar tant Antoni Sasplugas, secretari general de l’ACA, com el ministre d’educació, Eric Jover, que es van emplaçar a col·laborar en aquest sentit perquè els joves puguin assolir unes competències que, segons Sasplugas, millorarien la conducció de la ciutadania. “Pensem que és important la formació en la conducció sobre neu. (...) Explorant aquestes àrees el que volem és millorar la circulació, fer-la més segura”, va manifestar el secretari general de l’ACA. El programa d’educació viària, que compleix 19 anys i al qual enguany participarà FEDA, acull més de 6.000 alumnes.

El ministre coincideix amb Sasplugas i manifesta que “estaria bé tenir un programa que ajudés els joves a tenir competències suficients per conduir millor sobre neu”. El titular d’educació també considera que el carnet de conduir J està sent tot un èxit per “l’aprenentatge progressiu” que aporta als que l’obtenen. Des del ministeri es reitera que encara s’han de tancar elements del curs. “No sabem si han de ser tots o una part, o ha de ser un tastet de curs o el curs complet”, va explicar Jover. qui també va recordar que des del ministeri es va voler que s’incidís més quant a millorar la formació en conducció de motocicletes i sensibilitzar més els alumnes.

Actualment l’ACA fa cursos en matèria de conducció de neu a un circuit que disposa al Pas de la Casa. Les autoescoles del país, però, no ofereixen aquesta opció però sí que realitzen sortides amb neu quan les carreteres ja han estat netejades per tractar que els alumnes circulin en situacions que al Principat es donen sovint.

D’altra banda, tant Sasplugas com Jover consideren que el Codi de circulació hauria de ser prioritari per a la propera legislatura.

tracking