Educació

Els afectats per l'edicte anul·lat tindran un mes per recòrrer el plec de bases

El termini per fer les queixes oportunes s’iniciarà quan es notifiquin les condicions

Els afectats per l'edicte anul·lat tindran un mes per recòrrer el plec de bases

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació notificarà en els propers dies el plec de bases de la nova convocatòria per consolidar tretze places de professors eventuals a les persones afectades per l’edicte anul·lat de l’abril del 2016. Segons el titular d’educació, Eric Jover, tant les persones que van passar l’edicte com la resta de convocats que es van presentar a la prova, tindran un termini de 30 dies per fer les apel·lacions que considerin adequades a les condicions posades per dur a terme la prova. “Deixarem un mes entre que se’ls notifica les bases i facin la prova professional. Els donarem l’ocasió de poder recórrer algun punt del plec de bases si així ho consideren oportú”, va manifestar Jover, una mesura per evitar que torni a succeir una situació com la que ha provocat la repetició de la prova. El ministre d’Educació manifesta que, passat aquest termini, “considerarem que aquest plec de bases estarà plenament assumit per tothom i ja farem passar la prova professional a les diferents persones”.

D’aquesta manera el ministeri segueix el camí marcat pel Tribunal Constitucional, que assenyalava la fi del recorregut jurídic amb la confirmació de la sentencia que el Tribunal Superior va dictar a favor d’un dels mestres que va recórrer la resolució del comitè tècnic de selecció. La sentencia del TS obligava a retrotraure el concurs al moment anterior a l’elaboració i pràctica de la prova professional. Segons Jover, el nou procés, que s’obrirà en les properes setmanes, no serà públic, sinó que estarà dirigit només a les 37 persones que es van presentar al concurs, inclosos els tretze professors que ja estaven desenvolupant la seva tasca.

Jover va recordar que fa unes setmanes van tenir lloc les reunions per explicar els detalls de la situació als tretze professors afectats, que hauran de deixar la seva plaça. “Estaven impactats”, va explicar Jover. Des del ministeri es considera que el fet recorregut inicialment era una qüestió de forma i no de fons.

tracking