Infraestructures

Es manté la data per activar el GPS a l'aeroport de la Seu

Batalla i Cunillera es van reunir per tractar l’opció de rebre vols de fora de l’espai Schengen

Es manté la data per activar el GPS a l'aeroport de la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern d’Espanya manté la primavera com a data per donar llum verd al funcionament del sistema GPS a l’aeroport de la Seu d’Urgell. Així ho va poder copsar ahir l’alcalde de la localitat, Albert Batalla, durant la reunió amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. La trobada es va produir en el marc de la visita que Cunillera realitzarà avui al Principat.

Batalla va voler confirmar que el compromís que va prendre el govern d’Espanya de posar en marxa el funcionament del sistema GPS es mantenia. “Li he volgut manifestar que per part nostra desitgem que el calendari es compleixi”, va manifestar l’alcalde de la Seu d’Urgell, que va confirmar que Cunillera li va dir que no hi havia cap canvi. “El missatge que ens van traslladar és que en principi tot va sobre el previst”, va reiterar. L’obertura a l’espai no Schengen també va ser un dels temes de la reunió. “És un tema que tractem des de fa molts anys i és una qüestió de disponibilitat de personal, concretament de policia”, va expressar Batalla. “Per poder atendre aquests vols hi ha d’haver un personal concret”, va manifestar l’alcalde de la Seu d’Urgell, fent referència que, en cas de rebre vols de fora de l’espai Schengen, es necessita un punt fronterer Schengen per fer la revisió de passaports. “Estructuralment l’aeroport està preparat per rebre vols de fora de l’espai Schengen”, va recordar.

Cunillera va confirmar durant la trobada l’aprovació per part del ministeri de Foment del projecte definitiu de construcció de la rotonda de Montferrer, a la carretera N-260, a l’encreuament que dona accés a Aravell, Montferrer i l’aeroport de la Seu d’Urgell. Cunillera també va visitar la duana de la Farga de Moles.

tracking