TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Donació de sang de rècord

Els estudiants de primer de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà van dur a terme un projecte en què, a més d’estudiar la sang, van muntar una campanya de donació a la qual es van apropar unes 170 persones, segons Creu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sincerament, no esperava que vingués tanta gent a donar sang”, va explicar, sorpresa, la Sara Tallada, estudiant a l’escola Roc de Santa Coloma i una de les voluntàries que van posar el seu granet de sorra perquè la campanya de donació de sang que va tenir lloc ahir al Centre de Congressos de la capital fos tot un èxit. La campanya s’emmarca dins del projecte que els nens i nenes del primer curs de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà de les escoles d’Ordino, Encamp i el Roc de Santa Coloma van iniciar el novembre passat i que va finalitzar ahir. La Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya es van encarregar de les extraccions.

Es tracta d’una unitat de programació relacionada amb la sang. “Primer van estudiar la sang i per què era necessari donar. A partir d’aquí, van fer projectes molt diversos de campanya publicitària, com cartells, flyers, vídeos, promoció a la radio i fins i tot van contactar amb youtubers”, va explicar l’Emmanuelle Besnard, professora de l’escola andorrana d’Encamp. Els objectius de la campanya que posa el punt final al projecte són dos, segons Dani García, un altre dels professors presents. “El primer és arribar a cinc-centes bosses; l’altre objectiu és el pedagògic. Que ells mateixos aprenguin com fer les coses i s’impliquin en la societat”, va manifestar. Els estudiants que van fer de voluntaris van rebre els donants, van gestionar les cues, els van acompanyar després de l’extracció i els van oferir berenar, una atenció que va millorar l’experiència dels donants que s’hi van apropar. A més, els estudiants van preparar una sèrie d’obsequis de record per a tots aquells que donessin sang. La directora general de l’Escola andorrana i formació andorrana, Ester Vilarrubla, explica que aquest projecte forma part “del canvi que hem fet en l’àmbit metodològic”. “Busquem que cada unitat tingui una situació el màxim real possible”, va manifestar Vilarrubla, que es va mostrar confiada a repetir el projecte.

Des de la Creu Roja es van mostrar encantats d’oferir la seva experiència a la campanya. “Tenim uns mil donants l’any i esperem superar-los enguany”, va exposar l’Anna Arias, coordinadora de l’àrea de promoció de la salut pública. Unes 170 persones, a falta de dades totals, van donar sang en només quatre hores de campanya. “És una animalada”, va etzibar Arias, que va explicar que és un rècord que mai s’havia vist. Els fruits d’una feina que els estudiants van fer entre tots.

Donació de sang de rècord

tracking